14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Scriitoarea Simona Popescu, invitată la „Adunarea Poeților și a SpectActorilor Craioveni”

Craiova: Scriitoarea Simona Popescu, invitată la „Adunarea Poeților și a SpectActorilor Craioveni”

Scriitoarea Simona Popescu este invitata lui Nicolae Coande la „Adunarea Poeților și a SpectActorilor Craioveni.”
„Rafinată, subtilă, vocea poetică a Simonei Popescu dă întâlnire iubitorilor (și criticilor) poeziei, vineri, 18 mai, de la ora 17, la sala Ia te uită! a Teatrului Național „Marin Sorescu. Simona Popescu va citi din poemele sale, iar actrița Petronela Zurba va recita versuri dintr-o selecție propusă de Nicolae Coande. În rol de paranimf muzical, violoncelistul Mircea Suchici va însoți poezia învăluitoare a invitatei pe întreg parcursul evenimentului”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Simona Popescu este poetă, prozatoare și eseistă. S-a născut la 10 martie 1965 în Codlea (Brașov). A absolvit în 1987 Facultatea de Litere a Universității din Bucuresti (secția limba și literatura română – limba și literatura franceză). Și-a început activitatea literară ca membră a „grupului de la Brașov” format în anii `80 împreună cu poeții Andrei Bodiu, Caius Dobrescu și Marius Oprea. După 1983 a frecventat cenaclul „Universitas” condus de Mircea Martin și cenaclul „Junimea” condus de Ovid S. Crohmălniceanu, ambele în cadrul Universității din București. În prezent este conferențiar dr. la Facultatea de Litere a Universității din Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS