19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Începe Festivalul Internațional Shakespeare (VIDEO)

Craiova: Începe Festivalul Internațional Shakespeare (VIDEO)

Ediția din acest an a Festivalului Internațional Shakespeare, cea de-a XI-a, se desfășoară sub genericul ”Planeta Shakespeare” și aduce peste 30 de spectacole din 13 țări precum: Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, România, Belgia, Franța, Japonia, Australia, Canada, Brazilia sau SUA. Printre marii regizori ai lumii care aduc spectacole pe scena Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova, se numără Robert Lepage, Kreszisztof Warlikowski, Declan Donnellan, Kelly Hunter sau Irina Brook.
Anul acesta, Premiul Internaţional Shakespeare, acordat de un juriu prezidat de reputatul teatrolog George Banu și oferit de ICR, îi va reveni regizorului Krzysztof Warlikowski.
Programul festivalului include spectacole de pe întreg mapamondul, printre care: ”Măsură pentru măsură”, o coproducție a Teatrul Puşkin din Moscova (Rusia) și Cheek by Jowl din Londra (Marea Britanie), ”Furtuna”, de la Teatrul Național din Nisa (Franța), în regia Irinei Brook, spectacolul ”Romeo și Julieta”, în regia lui Oh Tae Suk, o producție a Mokwha Repertory Company din Seoul (Coreea de Sud). Din Japonia, Compania Jijosha Yamanote din Tokio prezintă ”Furtuna”, în regia lui Masahiro Yasuda, din SUA, Q Brothers şi Teatrul Shakespeare din Chicago vor prezenta spectacolul ”Othello Remix”. Festivalul Internațional Shakespeare se va încheia pe 6 mai cu spectacolul ”Ace și Opium”, în direcția de scenă a reputatului regizor Robert Lepage, despre care legendarul Peter Brook afirma că este ”geniul regiei mondiale contemporane”. Spectacolul este prezentat, în afara programului shakesperian, de celebra companie canadiană Ex Machina din Quebec.

Evenimentele se vor desfăşura atât în cele două săli ale Teatrului Naţional din Craiova, cât şi la Teatrul „Colibri”, Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu”, Aula „Buia” şi în aer liber, în special în centrul oraşului (Pieţele „Mihai Viteazul”, „Fraţii Buzeşti”, „William Shakespeare”).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS