11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Amenzi de peste 50.000 de lei şi mii de pâini confiscate

Craiova: Amenzi de peste 50.000 de lei şi mii de pâini confiscate

Mai mulți politisti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, însoțiți de doi inspectori din cadrul Direcției Agricole Dolj, în baza Planului de Măsuri „Agroalimentare 2017”, au organizat joi, 2 noiembrie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și activităților ilicite de comerț din domeniul morărit-panificație.

Cu prilejul acestei activități, oamenii legii au controlat 13 societăţi comerciale, au verificat trei mijloace de transport şi au legitimat 27 de persoane.
Ca urmare a celor constatate, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Craiova au aplicat opt sancţiuni în cuantum total de 52.000 lei.
Valoarea bunurilor confiscate de polițiști se ridică la 5.380 lei, această sumă reprezentând contravaloarea a 3.684 de pâini şi 3.414 kg de produse de morărit ( porumb, făină, produse intermediare).

Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat la o fabrică de pâine din Craiova, s-a constatat faptul că a fost produsă şi comercializată cantitatea de 1842 de pâini, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta polițiștilor documente de producție și comercializare a mărfii.
Astfel, agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea sumei de 2000 de lei, reprezentând contravalorea celor 1842 de pâini pentru care nu au fost întocmite documente de productie și comercializare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS