10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a aruncat pe geam cu banii de înmormântare într-o borsetă

S-a aruncat pe geam cu banii de înmormântare într-o borsetă

Un bărbat de 65 de ani, din Craiova, s-a aruncat, joi noaptea, din apartamentul în care locuia, situat la etajul 3 al blocului 81 din Craioviţa Nouă, după ce dăduse foc dormitorului său. Constantin Milotin se afla în locuinţă cu soţia sa şi cu cei doi copii, un băiat şi o fată. Băiatul a fost cel care a simţit miros de fum dinspre dormitorul tatălui său, care se încuiase în încăperea respectivă, şi a mers să vadă ce se întâmplă. Imediat cum şi-au dat seama că tatăl lor dăduse foc, fiica sa a sunat la 112, însă bărbatul deja sărise de la balcon.
Vecinii spun că bărbatul urma să divorţeze de soţie. „Pe la 00.00 şi ceva soţul meu a auzit o bubuitură, iar oamenii care stau perete în perete cu ei au început să strige că e foc. Când ne-am uitat pe geam, l-am văzut căzut în grădina din faţa blocului. Ştiu că astăzi (n.r. – ieri) ar fi trebuit să aibă înfăţişare la divorţ. Nu se mai înţelegeau, se certau destul de des şi ştiu că el avea şi probleme medicale. Am auzit că avea pastile date de medicul psihiatru, dar nu le lua. Chiar joi pe zi l-a luat salvarea, dar a venit spre seară acasă şi noaptea a făcut acest gest“, a povestit o vecină de-a bărbatului.

Bărbatul îţi plănuise moartea

Din câte povestesc vecinii, se pare că bărbatul plănuise ce avea să facă în noaptea de joi. Însă, cel mai grav lucru a fost acela că şi-a pus în mare pericol întreaga familie, dar şi pe locatarii blocului. „Înainte să se ducă în dormitor a deschis şi gazele. Putea să sară tot blocul în aer. Am auzit că ieri a fost la bancă, a scos 9.000 de lei, cu care s-a aruncat pe geam. Au găsit copiii chitanţele de la bancă în care scria că i-a scos joi. A lăsat şi un bilet de adio în care îi spunea surorii lui să se ocupe de înmormântare“, a mai adăugat o vecină.
Vineri dimineaţa, zona în care se află blocul din care s-a aruncat Constantin Milotin era extrem de liniştită. În faţa blocului nu era nicio lumânare care să anunţe că cineva şi-a pierdut viaţa. Singurele obiecte care aminteau de cele petrecute cu câteva ore înainte erau arcurile de la patul căruia bărbatul îi dăduse foc şi care erau aruncate la ghena de gunoi. De asemenea, geamul de la dormitorul de unde a sărit bărbatul era deschis , iar zidul de deasupra ferestrei era afumat. Pompierii au reuşit să stingă la timp incendiu pentru a nu fi afectaţi şi vecinii bărbatului de 65 de ani. „La ora 00:30 s-a primit apelul prin 112. Pompierii au lichidat incendiul destul de repede, iar medicii de pe SMURD au declarat decesul bărbatului. Din primele cerectări a reieşit că ar fi vorba despre o sinucidere, iar bărbatul nu prezenta urme de violenţă pe corp, la prima vedere. Cadavrul a fost transportat la morgă pentru a i se face necropsia, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a întâmplat tragicul eveniment“, a declarat Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Un caz tras la indigo, în Olt

Un caz aproape identic a avut loc, pe 19 iunie, anul acesta, în satul oltean Brastavăţu, unde un bărbat de 38 de ani a dat foc casei în care locuia alături de soţie. După ce a dat foc, bărbatul s-a spânzurat de un pom, în curtea casei. Surse de la faţa locului au declarat, la momentul respectiv, că bărbatul ar fi recurs la acel gest pentru că soţia decisese să părăsească domiciliul. Cei doi aveau împreună doi copii minori, iar casa o primise de la bunici, potrivit unui funcționar din Primăria Brastavăţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS