Concurență la titularizarea suplinitorilor în școli

O parte dintre posturile titularizabile din Dolj vor fi ocupate de profesorii suplinitori
Autori


O parte din cadrele didactice care ocupă posturi vacante viabile pentru o perioadă de patru ani au cerut să se titularizeze. În Dolj, în urma centralizării solicitărilor, s-a constatat că, deși numărul cererilor este mai mic decât cel al catedrelor vacante, sunt și specializări la care un post este solicitat de mai multe cadre didactice.

În județul Dolj, peste 70 de posturi didactice complete figurează ca fiind vacante cu viabilitate pe patru ani și, prin urmare, pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată. Respectivele catedre sunt la diverse discipline, cum ar fi limba și literatura română, matematică, chimie, cultură civică, fizică, limba engleză, limba franceză, geografie, educație fizică și sport, instruire practică, muzică și educatoare și învățător. Cadrele didactice cu contracte pe perioadă determinată, care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ cu posturile vacante, au avut posibilitatea să depună cerere pentru titularizare în perioada 3 – 5 mai. Anul acesta, pentru prima dată, Inspectoratul Școlar Județean Dolj va valida solicitările de titularizare.

„Sunt 39 de cereri pentru titularizarea în baza articolului 253 din Legea educației naționale. Nu sunt toate posturile solicitate. Cu toate acestea, avem și cazuri de concurență, în care două – trei cadre didactice din aceeași unitate solicită un post. Astfel de exemple avem la educatoare. De asemenea, pentru postul de matematică de la Segarcea avem tot doi candidați pe loc. În astfel de situații, departajarea se va face ținând cont de ultima notă obținută la concursul național de ocupare a posturilor didactice“, a precizat inspectorul școlar general adjunct, Janina Vașcu.

În situațiile în care nu există concurență, candidații pot obține posturile pe care le solicită dacă au participat la cel puțin o sesiune de examen național în ultimii șase ani, pe care să o promoveze cu nota șapte și dacă au fost repartizați în unitățile școlare în care sunt posturile sau orele vacante prin decizie a Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Un cadru didactic se poate titulariza pe orele vacante din mai multe unități școlare, cu condiția ca norma să fie de 18 ore și să apară publicată sub același cod. Ultima actualizare a listei cu astfel de posturi s-a făcut luni, la solicitarea unităților școlare.


Repartizarea profesorilor care au cerut să se titularizeze pe posturile vacante se face marți în ședință publică, programată pe discipline în intervalul orar 10.00 – 13.00, în amfiteatrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Lista posturilor vacante și rezervate din județul Dolj va fi actualizată pe 15 mai și va fi pusă la dispoziția candidaților care vor să participe la concursul național din vară. Înscrierea pentru acest concurs va debuta săptămâna viitoare, pe 16 mai, iar cererile se pot depune până pe 22 mai și pot participa inclusiv absolvenți din promoția 2017.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 25 aprilie 2018

Publireportaj

» Comunicat de presă privind finalizarea derulării proiectului POR 2.1 A Microîntreprinderi
» Anunţ de presă privind finalizarea proiectului cu titlul “Achiziţii utilaje de construcţii în cadrul societăţii Cosrom Impex SRL”

Local

» Salarii cu zece zile întârziere pentru unii profesori din Mehedinţi
» Incendiu la SJU Slatina
» Şofer de 71 de ani, prins beat la volan

Dolj

» Şoferul care și-a tăiat maşina, la judecată
» Conferința de afaceri „Investitori în viitorul economiei locale“, la Craiova
» Ambasadorul Marii Britanii, în vizită la Muzeul Olteniei
» Gunoiul piețarilor, deranjul locatarilor
» Primăria vrea fonduri europene pentru reabilitarea cișmelelor
» Rablele ocupă locurile de parcare din Craiova
» Poliţişti de la Secţia 2, acuzaţi că au bătut un scandalagiu
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Cursuri de prevenire a abuzurilor sexuale
» Zona Hurezani va beneficia permanent de un echipaj SMURD
» Edilul incompatibil de la Samarinești, menținut în funcție de instanța supremă
» ITM anchetează accidentul de rafting din Defileul Jiului
» Fermele de creştere a puilor de la Târgu Jiu se deschid pe 7 mai
» Demersuri pentru trecerea UM Sadu în subordinea Ministerului Apărării Naţionale
» Acord-cadru cu CAS pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

Vâlcea

» O şoferiţă de 80 de ani a provocat un grav accident la Bârseşti

Sport

» Fotbal / Firmino, Mane și Salah i-au făcut „pilaf“! Liverpool a surclasat AS Roma în primul act
» Doljenii vor reabilitarea
» Pandurii dau piept cu Sportul Snagov
» Judoka de la „Trișcu“ s-au întors cu opt medalii de la Campionatele Școlare
» Bayern și Real promit spectacol
» Luaţi-vă revanşa cu Romanul!

Sanatate

» Românii mor de boli care pot fi prevenite

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top