Craiova: Șofer sub influența alcoolului, oprit cu un foc de armă de polițiști

politisti

Un șofer craiovean, de 40 de ani, care consumase băuturi alcoolice și nu a oprit la semnalul polițiștilor a fost blocat, sâmbătă, în trafic, după ce oamenii legii au tras un foc de avertisment.

Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova în timp ce executau, sâmbătă, serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, acționând pe strada Caracal cu aparatul radar, a fost înregistrat un autoturism care se deplasa cu viteza de 72 km/h, deși limita legală în zonă este stabilită la 50 km/h.

Un polițist din echipaj a efectuat semnal regulamentar de oprire şi întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnal efectuat, agenţii de poliţie au plecat în urmărirea acestuia.

Polițiștii rutieri l-au urmărit pe șofer pe mai multe străzi, iar la intersecția Bulevardului 1 Mai cu strada Adrian Păunescu, întrucât bărbatul de la volan nu s-a conformat somațiilor, un polițist a efectuat un foc de avertisment în plan vertical.


Astfel, polițiștii au blocat autoturismul în trafic, iar la volanul acestuia a fost identificat Nicușor O., 40 de ani, din municipiul Craiova.

Întrucât acesta emana miros de băuturi alcoolice a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si pentru faptul ca nu a oprit la semnalul politistului cu amenda de 1805 lei conform prevederilor legale, iar ca măsură complementara i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 28 iulie 2017

Top