8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Biblioteca "Aman", prezentă la Târgul de Turism al Oltenei

Craiova: Biblioteca „Aman”, prezentă la Târgul de Turism al Oltenei

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada  10-12 martie 2017, cu prilejul Târgului de Turism al Olteniei, ediția a II-a, activitate desfășurată în incinta Centrului Multifuncțional, o serie de manifestări culturale menite să le capteze interesul craiovenilor și să le dăruiască bogăția culturii ce vine doar din paginile cărților.

Biblioteca ”Aman” oferă, pe durata celor trei zile de derulare a Târgului de Turism, un program ce cuprinde:
Expoziție de postere ce surprind momente de la inaugurarea  Bibliotecii Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu  precum și imagini ale unor cărți, documente, reviste și afișe din donația făcută de acad. Basarab Nicolescu Bibliotecii ”Aman” și organizată sub forma unei biblioteci de sine stătătoare – Biblioteca Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu.

Prezentarea  filmului, realizat de Biblioteca Județeană ”Alexandru și Aristia Aman”, dedicat “Pachetului Eliade”, o colecție valoroasă de manuscrise și documente dactilografiate aparținându-i marelui scriitor român care au intrat, în vara anului trecut, în posesia Bibliotecii ”Aman”. Nu mai puțin de douăzeci și opt de dosare cuprinzând însemnări, caiete și carnete de lucru, proză și fragmente de manuscris au ajuns la bibliotecă. Între acestea, se distinge ca importanță dosarul cuprinzând Jurnalul lui Mircea Eliade redactat în limba română pentru intervalul de timp cuprins între anii 1959-1962. Considerate pierdute de însuși Eliade, aceste însemnări reprezintă singurele pagini ale versiunii originale pentru intervalul amintit.

Expoziție de carte ce cuprinde ghiduri turistice, albume, menite să le fie utile iubitorilor de călătorii. Dintre titlurile expuse amintim: Ghid turistic Barcelona, Editura Vremea, București, 2009; Ghid turistic Portugalia, Editura Vremea, București, 2009; Dragoș Cojocaru și Popa Cristina, Ghid de conversație spaniol-român, Editura Polirom, București 2008; Dragoș Cojocaru, Ghid de conversație român-italian, Editura Polirom, București 2008.
Duminica, 12 martie, ora 10:15  – Program de informare – Colectarea selectivă a gunoiului – o necesitate pentru Craiova. Va fi difuzat filmul documentar West Land și vor fi purtate discuții cu publicul. Participă elevi de la Colegiul Național ”Carol I”, însoțiți de prof . dr. Lidia Năstasie.

Duminică, ora 12:30  – Promovarea limbii engleze ca un mijloc de comunicare și informare universal. Activitatea va fi desfășurată cu sprijinul unor voluntari internaționali (Italia, Portugalia, Spania)  ce activează în prezent în Craiova pentru programul KROMATIKON. Vor avea loc dezbateri, discuții, lecturi în limba engleză, prezentarea proiectului de voluntariat în Craiova.
Prichindeii ce vor vizita stand-ul Bibliotecii ”Aman” vor fi întâmpinați, pe parcursul celor trei zile de târg, cu nenumărate surprize: baloane, ateliere de desen și creație în cadrul cărora cei mici vor putea da frâu liber imaginației, atelier de face painting cu un număr uriaș de modele ce vor aduce zâmbetul pe chipurile copiilor și părinților.
De asemenea, toți craiovenii prezenți la Târgul de Turism al Olteniei își vor putea face permis electronic de bibliotecă pentru a deveni utilizatori activi și a putea beneficia de cele mai noi apariții de pe piața editorială precum și de toate serviciile Bibliotecii „Aman”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS