9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProf. univ. dr. Bernard Dan, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova

Prof. univ. dr. Bernard Dan, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova

Universitatea din Craiova va acorda, joi, 9 martie, de la ora 12.00, titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Bernard Dan, medic specialist neurologie pediatrică – recuperare medicală – la Université Libre de Bruxelles şi director al Inkendaal Rehabilitation Hospital – Bruxelles. Evenimentul va avea loc  în Sala Albastră a Universității din Craiova (str. A. I. Cuza nr.13).
Profesorul dr. Bernard Dan, este una dintre personalitățile remarcabile din domeniul dizabilității pediatrice, cu o bogată activitate de cercetare. Este membru în 7 societăți științifice de prestigiu la nivel mondial şi prezidează comitetul științific al Academiei Americane de Paralizie Cerebralǎ.
Este membru al Academiei Regale de Medicină din Belgia (Royal Academy of Medicine of Belgium – ARMB), a fost numit Officer of the Order of Leopold II și a fost laureat al Premiului Socrate pentru excelență pedagogică. Ȋn anul 2009, a primit Premiul Exceptional Houtman, iar în 2012 a primit Premiul Professor Christian Coërs de Marneffe și Premiul John Stobo Prichard.
Rezultatele cercetărilor sale, reprezentând activitatea sa clinică de specialitate, este vizibilă prin publicarea a peste 70 de articole originale în calitate de prim autor în reviste cotate ISI; 106 articole în calitate de coautor în jurnale de prestigiu cu 8783 de citǎri și indice Hirsch 38.
Este autorul a multor cărți despre dizabilitatea copilului, sindromul Angelman, a co-editat o carte de referință majoră privind paralizia cerebrală, și una pe etica privind neurodizabilitățile copilăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS