9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmbasada SUA marchează Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii şi la Craiova

Ambasada SUA marchează Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii şi la Craiova

Ambasada SUA, alături de Asociația Necuvinte, organizează, vineri, 25 noiembrie, proiecția documentarului „Aripi Frânte” cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeii. Documentarul, realizat în 2015, prezintă situația victimelor violenței domestice din România prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgșor.
Însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA, Dean Thompson, va adresa câteva cuvinte în deschiderea evenimentului. Documentarul va fi proiectat în limba română, cu subtitrare în limba engleză, și are o durată de 30 de minute.
Vizionarea documentarului va fi urmată de o discuție la care vor lua parte Simona Voicescu, Fondator și Director Executiv al Asociației Necuvinte, alături de reprezentanți ai autorităților din domeniu și parteneri din societatea civilă.  Invitați la vizionare și discuții sunt elevi de liceu din București.
Asociația Necuvinte a lansat la 1 iulie 2016 campania națională de prevenire a violenței intrafamiliale “Aripi Frânte” în colaborare cu Poliția Română. Mai multe informații despre campanie și documentarul sunt disponibile la următorul link http://www.necuvinte.ro/proiecte-curente/campania-aripi-frante/
Tot vineri, 25 noiembrie, documentarul va fi proiectat și în alte orașe din țară, unde vor avea loc discuții despre combaterea și prevenirea violenței în familie, după cum urmează:
American Corner Bacău – ora 15:00
American Corner Baia Mare – ora 12:00
American Corner Craiova – ora 13:00
American Corner Târgu Mureș – ora 9:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS