Un doljean de 18 ani, reţinut cu focuri de armă pentru infracţiuni la regimul circulaţiei

catuse

Poliţiştii Secţiei 7 Rurală Pleniţa au făcut, ieri, semnal regulamentar de oprire unui autoturism la volanul căruia se afla I. Viorel, de 18 ani, din localitate, despre care se cunoştea faptul că ar conduce autoturismul având dreptul de conducere suspendat.

Acesta nu a oprit la semnalul polițiştilor și a continuat deplasarea, astfel că oamenii legii au procedat la urmărirea vehicului, totodată somând șoferul să oprească. La un moment dat acesta a abandonat autoturismul şi a fugit pentru a-și asigura scăparea.

Întrucât nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor, pentru reținerea conducătorului auto, un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Pleniţa, a executat 4 focuri de avertisment în plan vertical, astfel reușindu-se prinderea și imobilizarea suspectului.

Tânărul de 18 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Băilești unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal, iar în urma analizării probatoriului de procurorul care supraveghează urmărirea penală, s-a dispus reunirea cauzei cu alte două dosare în care era cercetat pentru săvârșirea a şase infracţiuni la regimul circulaţiei (fapte comise între mai 2015- septembrie 2016, dintre care refuz recoltare probe, conducere fără permis, conducere auto neînmatriculat) şi reținerea celui în cauză  pe o perioadă de 24 de ore.

Tânărul a fost introdus de polițiști în arestul inspectoratului, urmând ca astăzi să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.Comenteaza acum

Alte stiri

9 august 2017

Profesori cercetați pentru mai multe infracțiuni de corupție

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, ...

Sumarul ediției de joi, 24 august 2017

Top