20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Poliţiştii locali au amendat persoanele care consumau alcool în parcuri

Craiova: Poliţiştii locali au amendat persoanele care consumau alcool în parcuri

În urma acțiunilor de patrulare ale agenților cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, a sesizărilor cetățenilor efectuate la ”telefonul cetățeanului – 0251/984”, precum și cu ocazia acțiunilor punctuale desfășurate pentru identificarea persoanelor ce încalcă normele de conviețuire socială pe domeniul public al municipiului Craiova, au fost depistate, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie,  mai multe persoane ce consumau băuturi alcoolice pe domeniul public, de regulă, în părculețele publice amenajate în cartiere, în zona locurilor de joacă, sau pe băncile instalate la intrările în blocurile de locuințe, provocând indignarea cetățenilor.
În urma identificării acestor persoane, au fost aplicate un număr de 256 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 25.600 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale.
Menționăm că, fapta de a consuma băuturi alcoolice pe domeniul public este sancționată de Legea nr. 61/1991 republicată – pentru sanctionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice – și prevede sancțiune cu amendă de la 100 – 500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS