Nici cu recirculată nu au apă caldă cum ar vrea

proprietari
Proprietarii din blocurile 16 și 17 din Valea Roșie, nemulțumiți că nu au apă caldă nici după îmbunătățirea sistemului de furnizare

Unii dintre locatarii din Asociația de proprietari 6 Eroilor din Valea Roșie spun că nici introducerea conductei de recirculare în Punctul termic (PT) de la care primesc apă caldă și căldură nu le-a rezolvat problema cu apa caldă de la robinet. Oamenii se plâng că apa caldă menajeră ajunge și acum tot greu la baie și bucătărie și nu își explică din ce motiv.

Oamenii spun că au apă caldă dimineața și uneori seara, dar în timpul zilei aceasta este mai mult rece. Ei susțin că ar fi exact invers, comparativ cu perioada anterioară, când nu era montată conducta de recirculare: nu aveau apă caldă dimineața și seara, dar aceasta se încălzea pe parcursul zilei. „Apa caldă vine doar dimineața, seara mai puțin. Nu este în cursul zilei. Nu știm ce se întâmplă. Poate este și după cum consumă oamenii, poate este și din punctul termic. Cei de la asociație s-au interesat“, spune Mirea Vâlva, proprietar în blocul 16, scara 2.

Aceeași situație se regăsește în blocul învecinat. „Așa este, nici la noi în bloc nu este toată ziua. Este dimineața și seara târziu. Înainte era invers. Acum au pus niște conducte și ar trebui să avem tot timpul, 24 din 24“, susține un proprietar din blocul 17, scara 2.

Atât locatarii, cât și reprezentanții acestora au crezut inițial că angajații furnizorului de căldură SC Termo Craiova SRL nu pornesc pompele din PT. Acestea au rolul să împingă apa în rețea și să nu o lase să staționeze pe conducte și să se răcească. Numai că aceste pompe de recirculare funcționează cu energie electrică și ar fi un consum în plus pentru operatorul local. „Avem blocuri în asociație care nici acum, după introducerea conductei de recirculare, nu beneficiază de apă caldă așa cum trebuie. Locatarii se plâng că au apă caldă doar dimineața și mai puțin seara. Așa pățesc și eu în blocul în care locuiesc. Am crezut că muncitorii din punctul termic nu pornesc pompele. Am mers la ei. Pompele funcționau, așa că nu-mi explic ce se întâmplă. Am solicitat directorului tehnic de la Termo să verifice“, afirmă Marin Trăsnitu, președintele Asociației de proprietari 6 Eroilor din cartierul Valea Roșie. Acesta își pune întrebarea dacă lipsa apei calde pe întreg parcursul zilei nu se datorează cumva și faptului că blocurile cu pricina sunt spre capătul coloanei de distribuție a agentului termic și apei din PT.

Sesizată despre situația existentă la blocurile din Valea Roșie, reprezentanții SC Termo Craiova SRL au spus că vor trimite o echipă să verifice. Ei susțin că angajații din punctele termice nu opresc pompele. „Pompele din PT-uri nu se opresc. Dacă avem conductă de recirculare, acolo trebuie să fie apă caldă permanent. Dacă ne-au sesizat în această privință, vom trimite aici o echipă de la serviciul tehnic să verifice ce se întâmplă. Proprietarii trebuie să ia în calcul că poate există deficiențe și la instalațiile din blocurile în care ei locuiesc“, a declarat Dan Magla, administrator SC Termo Craiova SRL. Acum, atât proprietarii, cât și furnizorul așteaptă rezultatul acestei verificări.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 29 septembrie 2016

Top