Ziua Drapelului Național, sărbătorită la CraiovaZiua Drapelului Național,  simbolul suprem al unității și identității românești, a fost sărbătorită astăzi atât de craioveni, cât si de oficialităţile judeţene si cele locale. Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi este marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

“Cu un bogat istoric, până la forma, culorile și semnificațiile actuale, tricolorul a apărut în timpul Revoluției de la 1848 și a însoțit apoi, permanent, lupta românilor pentru atingerea idealului statului național unitar, al României moderne. În contextul împlinirii, în acest an, a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Drapelul Național dobândește o și mai accentuată valoare simbolică, de omagiere a sacrificiului eroilor români, fiind arborat la toate evenimentele organizate de misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale ale României, pentru marcarea acestui Centenar”, se arată într-un comunicat al MAE transmis.

Cu acest prilej, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a subliniat că drapelul este simbolul sub care s-a făurit statul român, simbolul sub care naţiunea română este unită. “Suntem datori să îl sărbătorim şi să-l cinstim în memoria înaintaşilor noştri, cei care şi-au vărsat sângele pentru recunoaşterea în întreaga lume a identităţii şi integrităţii României.

Cele trei culori ale Drapelului – roşu, galben şi albastru – au fost scut în vremuri de restrişte şi liant în toate mişcările românilor, care au avut ca ideal libertatea şi unitatea naţională. Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, Independența de stat a României de la 1877, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, bătăliile purtate în cele două războaie mondiale și multe altele evenimente importante pentru poporul nostru s-au desfășurat sub acest stindard național.

Şi asăzi, Tricolorul îi însoțește pe militari pretutindeni, pe câmpul de bătălie pentru apărarea țării, la instrucție sau în misiunile din teatrele de operații ducând cu el dorința națiunii române de a-și afirma deplina independență și suveranitatea, de a avea relații bazate pe încredere și respect reciproc cu toate popoarele lumii.


De aceea, vă spun că fiecare dintre noi este parte a istoriei şi suntem datori cu toţii să ne cinstim simbolurile identităţii noastre naţionale.

În numele Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj, dar şi al meu personal, doresc să le transmit craiovenilor şi doljenilor sincere urări de bine şi multă sănătate.  La mulţi ani, Drapelului nostru Naţional! Aşa să ne ajute Dumnezeu!” – prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

MAE subliniază că pentru milioanele de români din afara granițelor drapelul național rămâne emblema apartenenței de neam, a identității spirituale și culturale.Comenteaza acum

Alte stiri

18 ianuarie 2018

Cadastru gratuit pentru 15 comune doljene

15 comune din Dolj au beneficiat în 2017 de cadastrarea gratuită a terenurilor din extravilan, în cadrul unui program național derulat în perioada 2015-2023. Este vorba despre 6.300 de imobile (5.300 de hectare) din localitățile Afumați, ...

Sumarul ediției de marţi, 23 ianuarie 2018

Actualitate

» Mulţi români cotizează la pensiile facultative
» Număr mare de farmacişti şi psihiatri pe cap de român
» Bani mai mulţi pentru cadastrarea proprietăţilor
» Programatorii cu studii medii, scutiţi de impozit de la 1 februarie

Publireportaj

» Finanţare nerambursabilă pentru implementarea proiectului “Construire două terenuri de sport acoperite cu poliplan – balon şi anexă parter construcţii provizorii cu durata de 10 ani”
» Aveţi CATARACTĂ? Sau alte probleme cu VEDEREA?
» Aeroportul Internațional Craiova, una dintre cele mai notabile investiţii ale CJ Dolj
» Derulare proiect „Dezvoltarea durabilă a firmei SC Giltrans Modern SRL”

Local

» Ultramaratonistul Vlad Tănase, personalitatea anului la Slatina
» Selecţie pentru studenții care doresc să lucreze în Germania
» Deţinătorii de arme şi muniţii din Vâlcea, controlaţi
» Agenţi de pază care dormeau, depistaţi de poliţiştii vâlceni
» Eroii din Afganistan, cetățeni de onoare
» A lovit un copil cu autobuzul şi a fugit de la locul accidentului

Dolj

» Dosarul de evaziune al Dianei Boerică ajunge la Alba Iulia
» Ce idei le-a dat unor elevi din Craiova ninsoarea de duminică seară: „Închideți liceele să ne dăm cu sania!“
» Doljul, mereu cu mâna întinsă la stat
» Bugetarii, invidioşi unii pe alţii din cauza salariilor
» 41.000 de euro pentru semifinala Eurovision de la Craiova
» Viceprimar condamnat pentru un film de pe facebook
» Primăria vrea pază nonstop cu intervenție rapidă la stadion

Gorj

» Continuă războiul Condescu – Pandurii
» Fostul viceprimar din Târgu Jiu va fi înlocuit din Consiliul Local
» Sporul de calculator a rămas tot „în aer“ după vizita ministrului Pop

Sport

» Mateiu și ai lui au scăpat ieftin
» Craioveanca Ioana Ninulescu şi calul Quasar, o echipă de succes

Magazin

» Horoscop
» Şi-au unit destinele la cea mai mare groapă de gunoi
» Bancul zilei

Top