Un craiovean, cercetător ştiinţific de la Universitatea din Kassel, susţine o prelegere la UCV

13334387_1336576123024909_773385500_o

Cercetător ştiinţific dr. Cristian Şarpe de la Universitatea din Kassel, Germania, fost absolvent de Fizică la Craiova, va susţine mâine, la ora 10.00, în sala C124, o prelegere cu tema “Automatizări în fizica experimentală”. Se va discuta pe înţelesul tuturor despre achiziţia automată a datelor experimentale şi conectarea la calculator a traductoarelor şi senzorilor cu ajutorul microcontrolerelor programabile. Este unul dintre puţinele momente în care Universitatea Craiova primeşte ceva de la oamenii pe care i-a format şi care profesează în afara graniţelor ţării. Prelegerea este o introducere în lumea electronicii, reprezintă debutul unei serii de prezentări în acest domeniu şi va fi susţinută de către cercetător dr. Cristian Şarpe, de la Institutul de Fizică al Universităţii din Kassel. Se adresează studenţilor de la licenţă şi master care posedă noţiuni elementare de electronică şi programarea calculatoarelor, fizicienilor din diverse domenii de activitate şi profesorilor de fizică din învăţământul preuniversitar.

Vor fi tratate teme legate de achiziţia automată a datelor experimentale şi conectarea la calculator a traductoarelor şi senzorilor cu ajutorul microcontrolerelor programabile. Prezentările vor fi însoţite de lucrări de laborator în care se vor exemplifică măsurători automate ale unor mărimi fizice precum tensiuni electrice, temperatura şi intensitatea luminoasă cu ajutorul platformelor Arduino.

Cristian Şarpe este una dintre puţinele persoane care s-a preocupat de evoluţia laboratoarelor din Universitate, contribuind din proprii bani la dotarea laboratorului de Electronică.


Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, Universitatea din Craiova facilitează o întâlnire între absolvenţii de Fizică de la Craiova şi studenţii actuali, realizându-se o punte de comunicare între generaţii.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 17 august 2017

Top