14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOpera “Carmen” pe ritmuri de ROCK, spectacol în premieră la Craiova

Opera “Carmen” pe ritmuri de ROCK, spectacol în premieră la Craiova

Iubitorii de operă din Craiova se vor bucura de un spectacol inedit, o reinterpretare a operei clasice “Carmen” de Georges Bizet pe ritmuri moderne, de muzică rock, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu. Evenimentul va avea loc pe 29 mai, de la ora 21.30, în Piața Mihai Viteazu.

Spectacolul „Carmen – Rock Version”, o operă în patru acte de Georges Bizet are la bază un concept original gândit de managerul Antoniu Zamfir. Evenimentul se dorește a fi o demonstrație a ideii că diferitele ramuri ale artei interpretative nu pot fi și nu trebuie separate unele de altele. Ele pot alcătui un întreg doar completându-se, având impact reciproc și hrănindu-se una din cealaltă.
Muzica lui Bizet este adaptată și reorchestrată de compozitorul și dirijorul Marius Hristescu și de Concertino Accordion Band, o formație instrumentală de renume la nivel mondial. Opera va fi interpretată de Concertino Accordion Band, alături de Corul și Baletul Operei Române Craiova, Corul Liceului de Arte „Marin Sorescu” și de o distribuţie internaţională de excepție.
Spectacolul este organizat de Opera Română Craiova, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Craiova.

Maestru de cor al Coralei Academice a Filarmonicii „Oltenia” (2001), dirijor al Corului de cameră „Da Capo” din Bucureşti (2001-2004), dirijor al Teatrului Liric “Elena Teodorini” din Craiova (2001-2009), al Filarmonicii „Muntenia” din Târgovişte (2007-2011), Dirijor și Director Artistic al Filarmonicii ”Oltenia” din Craiova (2010-2012), Marius Hristescu este o prezenţă constantă pe scenele principalelor instituţii de cultură din ţară (filarmonici şi teatre de operă), în dublă ipostază de dirijor şi orchestrator. Din anul 1999 își începe colaborarea cu Tudor Gheorghe, colaborare în urma căreia a luat naştere proiectul de mare succes „Anotimpurile Poeziei Romăneşti”.

Formația instrumentală Concertino Acordion Band este alcătuită dintr-un grup de persoane creative, care de mai bine de 10 ani promovează acordeonul ca un instrument a mai multe stiluri. Având deja un renume care a depășit granițele Europei și un specific timbral aparte, concertele susținute de Concertino Acordion Band sunt unice prin spectaculozitatea, energia și creativitatea lor fiind prezente pe cele mai prestigioase scene ale lumii, adjudecându-și pe bună dreptate titlul de cea mai bună formație de acordeoniști.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS