11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinori prinși în flagrant în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-un autoturism

Minori prinși în flagrant în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-un autoturism

Polițiștii au fost sesizaţi ieri prin S.N.U.A.U 112 de  C. Roxana, de 31 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că, prin distragerea atenției, trei minori i-au sustras un portmoneu cu acte și bani din geanta personală  aflată pe scaunul din dreapta față a autoturismului.
La faţa locului a fost dirijată o echipă de siguranţă publică formată din cadrul Secției 3 Poliție, care în urma activităților specifice întreprinse au reuşit să îl prindă pe unul dintre suspecți R.G., de 13 ani, din Craiova.
Prin extinderea cercetărilor au fost identificați și ceilalți doi minori care au participat comiterea faptei: M.F. şi C.A., care au reușit să-și asigure scăparea prin fugă.
Cercetările se continuă sub aspectul săvîrșirii infracţiunii de furt calificat.

Autoturismele pot fi în siguranţă dacă …
– Parcaţi autoturismul în zone iluminate şi nu lăsaţi autoturismul descuiat sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva momente.
– Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi, obiecte de îmbrăcăminte sau alte lucruri care ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate.
– Dacă la bordul autoturismului aveţi aparatură electronică de valoare, gen radio-casetofon sau CD-player cu faţă detaşabilă, este indicat să fie luată în casă pe timpul nopţii.
– Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii deoarece, în cazul furtului autoturismului riscaţi să nu fiţi despăgubiţi de societăţile de asigurări chiar dacă aveţi asigurare CASCO.
– Nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte (obiceiul de a încuia în torpedo banii atrage atenţia hoţilor).
– Închideţi complet geamurile chiar dacă părăsiţi autoturismul pentru scurt timp.
– Dacă autoturismul dumneavoastră a fost spart de hoţi, anunţaţi imediat Poliţia şi nu umblaţi în interiorul acestuia deoarece, puteţi distruge urme esenţiale necesare prinderii infractorilor.
– Poliţiştii recomandă ca şi atunci când staţionăm la sefamor sau într-o staţie de alimentare să avem portierele închise, în ultima perioadă de timp fiind semnalate mai multe cazuri în care minori, cu vârste până în 14 ani, prin distragerea atenţiei, sustrag bunurile aflate pe scaunul din dreapta faţă sau pe bancheta din spate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS