11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPelerinaj la Biserica Postelnicu Fir din Craiova

Pelerinaj la Biserica Postelnicu Fir din Craiova

Câteva sute de credincioşi fost ieri prezenți la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”- Postelnicu Fir din Craiova în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci. Pe podiumul special amenajat,  Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, înconjuraţi de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.
Sfânta Liturghie a încununat seria de manifestări liturgice organizate în această parohie cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la temeluirea sfântului locaş. Credincioşii, prezenţi în număr mare la evenimentul duhovnicesc, s-au putut închina încă de vineri la moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena aduse de la Mănăstirea Pantocrator, Drăgănești – Vlașca, din Episcopia Alexandriei și Teleormanului şi ale Sfântului Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei, aşezate într-un loc special amenajat în curtea bisericii spre cinstire şi închinare. La slujbele religioase au participat şi membrii Asociaţiei creştin ortodoxe “Oastea Domnului” care s-au întrunit  aici, încpând de sâmbătă, 19 septembrie, în Adunarea naţională anuală.

Pentru implicarea în organizarea evenimentelor duhovniceşti dedicate sărbătoririi a 200 de ani de la temeluirea Bisericii Postelnicu Fir şi pentru întreaga activitate pastoral misionară desfăşurată în slujba Bisericii, preotul paroh Grigore Vulcănescu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, a primit din partea Mitropolitului Olteniei distincţia” Crucea Sfântului Nicodim, clasa I”. Tot în această zi, în timpul Sfintei Liturghii, diaconul Alexandru Eremia a fost hirotonit preot pe seama Bisericii din Parohia Prapor, Protoieria Craiova Sud, judeţul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS