6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Cea de-a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale "Politică.Diplomație.Cultură" ia startul mâine

Craiova: Cea de-a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale „Politică.Diplomație.Cultură” ia startul mâine

Cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale „Politică.Diplomație.Cultură” debutează joi, 11 iunie, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”. Lucrările din cadrul conferinței vor fi prezentate timp de două zile, pe 11 şi 12 iunie. „Craiova va fi scena unor dezbateri, prezentări și intervenții de cel mai ridicat nivel științific. Biblioteca Aman va găzdui întreg evenimentul, drept care am speranța că toți cei prezenți la această manifestare se vor simți bine și vor găsi utile și eficiente toate detaliile organizatorice și științifice pe care le-am pregătit”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene.

În cadrul conferinţei vor fi abordate subiecte din sfera politică, diplomatică, culturală, istorică și filosofică. Totodată, cei prezenți în bibliotecă vor avea prilejul să vizitez expoziția de fotografie intitulată “Craiova Culturală”.

„O astfel de manifestare științifică este un bun prilej de a schimba diferite puncte de vedere, argumentate documentar, asupra unor aspecte din domeniile politic, politic și cultural. Rezultatele cercetărilor sunt introduse în circuitul științific și contribuie la clarificarea anumitor probleme, mai mult sau mai puțin controversate, la avansarea anumitor ipoteze în domeniile deja menționate, contribuind în acest fel nu numai la un util schimb de experiență între cercetători, ci și la îmbunătățirea calității cercetării. De altfel, organizatorii și-au asumat publicarea studiilor susținute de participanți în revista Journal of Humanities, Culture and Social Sciences, precum și într-un volum distinct”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean, secretar al Secției de Științe Istorice și Arheologice a Academiei Oamenilor de Știință din România

Cea de-a doua ediție a Conferinței „Politică.Diplomație.Cultură  este organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Fundația „Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Academia Română, Institutul de Științe Socio-Umane „C.S. Nicolaescu Plopșor” – Craiova, Academia Oamenilor de Știință din România, Secția de Științe Arheologice și Istorice și Universitatea din Craiova şi Facultatea de Drept și Științe Sociale – Departamentul de Științe Sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS