19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRecital la harpă şi corn găzduit de Muzeul de Artă

Recital la harpă şi corn găzduit de Muzeul de Artă

Iubitorii de muzică sunt invitaţi miercuri, 27 mai, de la ora 19:00, la Muzeul de Artă, unde va avea loc recitalul susținut de ”Alamaharp” în cadrul stagiunii de muzică de
cameră a Filarmonicii ”Oltenia”. Interpretele recitalului vor fi Roxana Cherciu, la corn, şi Rozalia Pataki, la harpă.

În program spectacolului vor fi piese ale lui Edvard Grieg, Pietro Mascagni, Gaetano Donizetti, Charles Gounod/Johann Sebastian Bach, Dmitri Șostakovici, Camille Saint-Saëns, Henriette Renié, George Gershwin, John Lennon, Daniel Alomía Robles, Astor Piazzolla, Alphonse Hasselmans şi Vasile Popovici. Aranjamente muzicale: Vasile Bordenciu.

Născută la Craiova, în anul 1989, Roxana Cherciu a absolvit cursurile Liceului de Artă „Marin Sorescu” (promoţia 2008). După ce iniţial a studiat trompeta, s-a transferat ulterior la clasa de corn a prof. Vasile Bordenciu, remarcându-se cu prilejul participării la olimpiadele şcolare de profil. Rozalia Pataki este născută în anul 1987, la Reşiţa, şi a început studiul harpei la vârsta de zece ani, în cadrul Colegiului Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara, cu prof. Stella Dinulescu, de a cărei îndrumare a beneficiat inclusiv pe parcursul studiilor universitare finalizate la Facultatea de Muzică – Universitatea de Vest din Timişoara.

Preţul biletelor pentru recitaluol de miercuri este de 10 lei, iar pentru elevi, studenţi și pensionari – 5 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS