9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Consilierii locali au votat prima rectificare a bugetului oraşului

Craiova: Consilierii locali au votat prima rectificare a bugetului oraşului

Ședință destul de relaxată astăzi, la Primăria Craiova. Consilierii locali ai municipiului Craiova au votat prima rectificare a bugetului Băniei. Noi sume de bani vor merge pentru cultură, pentru investiții în sport și proiecte de transport, dar și pentru asfaltarea de străzi.

Ședința, care a avut 39 de puncte pe ordinea de zi, nu a fost lipsită, însă, de discuții. Consilierul local PNL Pavel Badea s-a plâns de faptul că valoarea pachetelor de hrană pentru veteranii de război din municipiul Craiova, de 20 de lei/pachet, este prea mică și că ar trebui mărită. Acesta a făcut un amendament, considerat incomplet de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, aceasta spunându-i că nu a propus o sumă de bani exactă și de unde să fie luați acei bani pentru a fi transferați în această direcție. O altă discuție a avut loc și la punctul 19, ce viza „desemnarea drei. Şuiu Elena Andreea în consiliul de administraţie al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova”. Pavel Badea a ridicat din nou problema, întrebând dacă persoana desemnată este funcționar public și dacă are minim cinci ani experiență într-o regie. Totodată, acesta a cerut ca, de fiecare dată când cineva este numit într-un consiliu de administrație, CV-ul persoanei respective să fie atașat proiectului de hotărâre. În urma mai multor discuții, punctul a fost retras de pe ordinea de zi, pentru a fi analizat mai în detaliu. De precizat că nu Primăria Craiova se ocupă de aceste recrutări pentru consiliile de administrație, ci o firmă contractată de municipalitate prin licitație.
La capitolul diverse, consilierii au ridicat mai multe probleme. Consilierul independent Ionel Pană a tras un semnal de alarmă privind o eventuală autostradă Oltenia-Europa, care să fie introdusă în Masterplanul General de Transport. Totodată, acesta a cerut mai mulți bani pentru Sport Club Municipal Craiova, având în vedere rezultatele obținute de echipele de volei masculin și handbal feminin. Consilierul independent Gheorghe Albăstroiu a solicitat înființarea unei treceri de pietoni pe strada Brestei, în zona unde se lucrează acum la asfaltarea arterei, iar consilierul PNL Dan Cherciu a vorbit despre necesitatea prezenței primarului în ședințele de comisii de dinainte de ședințele consiliului local. Cherciu a spus că este important ca edilul să fie prezent la aceste activități, pentru a vedea cum se desfășoară discuțiile. Totodată, el a specificat că membrii consiliului local ar trebui să lucreze pentru cetățeni și nu să fie mereu în răfuieli politice.
Nu în ultimul rând, consilierul Pavel Badea a mai vorbit despre starea în care se află sediul Casei Căsătoriilor. Primarul Lia Olguța Vasilescu i-a răspuns că această clădire ar urma să intre în renovare pe axele care urmează să se deschidă pentru reabilitarea de clădiri monument-istoric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS