20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(Video) Povestea elevului sărbătorit de jandarmii craioveni

(Video) Povestea elevului sărbătorit de jandarmii craioveni

Surpriză de proporţii, ieri, pentru un licean de clasa a IX-a de la Liceul „Charles Laugier“ din Craiova. Adolescentul a împlinit 16 ani şi a avut parte de o serbare specială chiar de la prima oră de curs. Pe uşa clasei au intrat reprezentanţi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova, care l-au făcut jandarm pentru o zi. Momentul a fost emoţionant pentru Nicu, aşa cum îi spun colegii şi profesorii, pentru că îşi doreşte cu ardoare să devină militar, încă de la vârsta de 12 ani. În urmă cu câteva luni, era pe punctul de a-şi împlini visul, însă a primit o veste care pentru moment i-a năruit planurile. După ziua de ieri, Nicu speră că va ajunge totuşi să-şi împlinească dorinţa.

Născut în ajun de Moş Nicolae, Nicu, aşa cum îi spun cei apropiaţi, elev în clasa a IX-a la Liceul „Charles Laugier“, este un adolescent special pentru colegi şi profesori. Zâmbeşte puţin, dar este foarte sensibil atunci când aude cântece militare. Îi place foarte mult haina militară, în special uniforma jandarmeriei, şi chiar şi-a dorit să urmeze o carieră în domeniu. În primăvară, când era în clasa a VIII-a, şi-a depus dosarul pentru Colegiul Militar din Craiova, dar nu a reuşit să-şi urmeze visul. A picat la proba medicală. A optat pentru liceul la care studiază acum şi este elev la specializarea Ştiinţele Naturii. Nu a renunţat să spere că poate într-o zi va purta haina militară mult dorită şi apreciată.
Povestea lui Nicu a ajuns la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, ai cărei reprezentanţi, nu au rămas indiferenţi, şi ieri, de ziua lui de naştere, când a împlinit 16 ani, au vrut să îl cunoască şi să-i aducă pe chip un strop de bucurie. Astfel că, la prima oră de curs, câţiva jandarmi au intrat pe uşa clasei în care învaţă. Au creat emoţie tuturor elevilor. În primă instanţă, şi-au motivat prezenţa spunând că vor să îi informeze despre ce înseamnă să fii militar şi în special jandarm. A urmat apoi întrebarea cine ar vrea să se facă jandarm, şi toţi au arătat către sărbătorit, care a rămas aproape fără cuvinte. Surprizele nu au întârziat să apară. Nicu a primit în dar un tricou pe care scrie „Jandarm pentru o zi“, pe care l-a îmbrăcat repede peste cămaşa pe care o purta. A primit şi un tort personalizat cu acelaşi mesaj „Jandarm pentru o zi“, o diplomă pentru aprecierea pe care o are faţă de militari şi multe cadouri. Momentul a adus pe chipul adolescentului multă emoţie. A zâmbit discret şi cu greu şi-a stăpânit lacrimile. „De mic mi-a plăcut uniforma militară şi uniforma jandarmeriei. La 12 ani mi-am dat seama că îmi iubesc foarte mult ţara. Ascult cântece militare şi mă emoţionez foarte mult. Aşa am decis să urmez liceul militar. Din păcate, am picat proba medicală. Atunci am aflat că aş avea o problemă care nu mi-ar permite să urmez o carieră în domeniu. Momentul de azi a fost deosebit. Nu mă aşteptam. Parcă cineva acolo a auzit de mine. Simpla prezenţă a jandarmilor a însemnat pentru mine mult, şi acest tricou e special. Sunt mândru că sunt român şi că avem jandarmeria noastră. Şi mai mult, am văzut că sunt mulţi oameni care mă susţin să îmi împlinesc visurile. Dacă nu era această surpriză, această zi era ca şi în anii anteriori, cu câteva bomboane la şcoală pentru colegi, suc acasă şi atât“, a spus Nicu.


Adolescentul spune că a ales specializarea Știinţele naturii cu speranţa că dacă nu va deveni militar va ajunge medic în acest domeniu. Determinarea lui Nicu a fost ceea ce i-a impresionat şi pe jandarmi, care l-au pus chiar să probeze vesta de jandarm, în care s-a simţit special.
„Ideea a plecat de la nişte e-mailuri primite de la o persoană care îl cunoaşte pe acest băiat şi care ne-a relatat toate problemele pe care le are, inclusiv că dorea să urmeze o carieră pe parte militară şi că apreciază foarte mult jandarmeria, însă din cauza unor probleme medicale acest lucru nu este posibil. Totodată, ne-a spus şi faptul că are o situaţie familială destul de modestă, fapt pentru care ne-am prezentat cu un tort, pentru că este ziua lui de naştere, dar şi cu alte cadouri de iarnă şi alimente pentru el şi familia sa, mai ales că urmează să vină Moş Nicolae“, a declarat Claudia Niţă, reprezentant al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj.
De surpriza lui Nicu s-au bucurat şi colegii lui. „Mă bucur că a avut o zi specială pentru că el chiar îşi doreşte să devină militar. Cam tot timpul ne vorbeşte că el vrea să devină jandarm şi că după clasa a XII-a o să dea la Academie. Am fost împreună la parada de 1 Decembrie“, a spus Mihai Butuşină, colegul de bancă al adolescentului.
Şi fetele din clasă îi cunosc aspiraţiile. „Şi-a dorit mult să devină jandarm pentru că este pasionat de haina militară şi activitatea lor. Surpriza celor de la Jandarmerie a fost foarte frumoasă. Şi eu îmi doresc să devin polițistă şi îl înţeleg“, a declarat Andreea Liţă. Alături de elev, în aceste momente emoţionante a fost şi diriginta clasei, prof. Nicoleta Ciocan, dar şi managerul şcolii, Ludmilia Panea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS