14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParcarea „DNA“ de la Piaţa Centrală trece la primărie

Parcarea „DNA“ de la Piaţa Centrală trece la primărie

Parcarea din Piaţa Centrală va reveni la primărie

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, doreşte ca parcarea de la Piaţa Centrală din municipiu să revină în administrarea instituţiei. De mai bine de un deceniu, parcarea este administrată de o firmă privată care a subînchiriat spaţii în zonă şi care a construit pe terenul parcării şi o scară rulantă pentru accesul la Complexul Comercial „Rodna“, din zonă. Parcarea de la Rodna este cea mai mare de pe raza municipiului şi are peste 150 de locuri. În ultimul an, în jurul administrării parcării a izbucnit un adevărat scandal. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a stabilit în vară că se impune rezilierea de drept a contractului cu firma care administra parcarea, pe motiv că a fost încălcată una din clauzele care interzicea subînchirierea de spaţii.

Dosar la DNA

Prin urmare, contractul a fost reziliat, cu toate că expira la jumătatea lunii decembrie 2018. Decizia luată de primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu a fost acceptată de către patronii Complexului comercial Rodna. Aceştia au depus o sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie Craiova, pe motiv că au fost prejudiciaţi de decizia luată de municipalitate. Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a şi fost chemat la audieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie Craiova. Potrivit primarului, au primit invitaţii pentru a da explicaţii în faţa procurorilor anticorupţie Alina Piţu, şefa Serviciului Juridic, şi Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu. Dosarul vizează rezilierea, înainte de termen, a unui contract de concesiune încheiat cu firma care administrează parcarea din faţa Complexului „Rodna“ de lângă Piaţa Centrală din Târgu Jiu. De data aceasta, primarul a propus Consiliului Local trecerea în administrarea Direcției Publice de Patrimoniu Târgu Jiu a parcării publice din Municipiul Târgu Jiu, Piața Centrală-Complexul Comercial, amenajată pe terenul cu numărul cadastral 47.146, începând cu data de 16.12.2018.

Proiect de modernizare

Practic, decizia luată de primar în vară nu a produs efecte, având în vedere că a fost contestată în instanţă şi s-a ajuns la încetarea contractului la termen. Potrivit consilierilor locali, în momentul de faţă, edilul Marcel Romanescu trebuie să propună o nouă formă de administrare a parcării din faţa Pieţei Centrale. Există două variante: fie se va continua concesionarea către o firmă privată, fie parcarea va fi administrată şi modernizată de către municipalitate. În acest al doilea caz, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, va trebui să prezinte un proiect de modernizare. Tot în Consiliul Local s-a venit şi cu propunerea ca primăria să administreze șase luni parcarea pentru a vedea nivelul încasărilor şi al costurilor. A fost vehiculată ideea că municipalitatea nu ar fi un bun administrator şi ar fi nevoie de o firmă privată care să se ocupe de gestionarea locurilor de parcare de la Piaţa Centrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS