5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(GALERIE FOTO + VIDEO) Tumbe în aer cu o maşină scăpată de sub control

(GALERIE FOTO + VIDEO) Tumbe în aer cu o maşină scăpată de sub control

Un tânăr din Craiova a scăpat doar cu o sperietură zdravănă după un accident spectaculos, produs marţi seară în comuna doljeană Podari.

Potrivit poliţiştilor doljeni, tânărul a pierdut controlul direcţiei într-o curbă, a ieşit de pe şosea, s-a răsucit în aer şi a „aterizat“ într-o gospodărie. „Un tânăr, de 27 de ani, din Craiova, care circula cu un autoturism pe DN 56, prin Podari, nu a redus viteza într-o curbă, a pierdut controlul autoturismului şi a lovit apoi un parapet, un stâlp de electricitate şi un gard. Din fericire, în urma accidentului nu au rezultat victime. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă, conform OUG 195/2002“, au precizat poliţiştii doljeni.
Accidentul a fost surprins de o cameră video din apropiere. În imaginile video se vede cum maşina scăpată de sub control loveşte bordura şi rupe un parapet, după care se răstoarnă, trece pe lângă un stâlp de beton şi prin gardul unei gospodării.
Din fericire, şoferul a scăpat fără leziuni care să îi pună viaţa în pericol. Acesta s-a ales cu o amendă în valoare de 870 de lei pentru neadaptarea vitezei în curbă şi trebuie să achite administratorului drumului şi proprietarului gospodăriei contravaloarea pagubelor produse.
Potrivit Codului Rutier, nereducerea vitezei în cazurile prevăzute de regulament se sancţionează cu 6-8 puncte-amendă. În Regulamentul de aplicare a Codului Rutier se precizează că, printre altele, conducătorul unui vehicul este obligat să circule cu o viteză de cel mult 30 km/h(în localităţi) sau 50 km/h (în afara localităţilor) la trecerea prin intersecţii cu circulaţie nedirijată, în curbe deosebit de periculoase sau în care vizibilitatea este mai mică de 50 de metri sau la schimbarea direcției de mers prin viraje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS