19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO angajată a Ford, rănită în tramvai

O angajată a Ford, rănită în tramvai

Accident stupid în Craiova! O femeie se deplasa cu tramvaiul către Ford, la locul său de muncă, când i-a căzut o lampă de iluminat în cap. În Craiova se defectează adesea tramvaiele, însă de data aceasta, din cauza unei defecțiuni a unei piese a tramvaiului, a fost rănită o persoană, care a ajuns la spital.

O angajată a Ford Craiova a suferit, ieri-dimineaţă, un accident de muncă mai puţin obişnuit. Femeia se afla în tramvai, în drum spre serviciu, când o lampă de iluminat i-a căzut în cap, producându-i o plagă. Incidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni a unei piese de conexiune la linia electrică, care a dus la desprinderea pantografului. Iată cum s-a produs stupidul accident. „În această dimineaţă (ieri – n.r.), în jurul orei 7.30, la tramvaiul care circula către Ford s-a desprins un traverseu care susţine liniile de tensiune, la care este conectat pantograful, iar acesta a căzut pe plafon. Din cauza vibraţiilor produse, o lampă de iluminat din interiorul tramvaiului s-a desprins şi a lovit o persoană. Din câte am înţeles, acea persoană era angajată la Ford, iar fabrica a raportat incidentul ca accident de muncă“, au precizat reprezentanţii RAT Craiova, regia care are în administrare transportul public din oraş.
Incidentul s-a produs între porţile 1 şi 2 ale uzinei Ford, iar tramvaiul ar fi fost repus în circulaţie o oră mai târziu, potrivit SC RAT SRL. Conform reprezentanților RAT, cauza incidentului de ieri ar fi vechimea liniilor electrice la care sunt conectate tramvaiele, care nu au fost reabilitate.
Potrivit informațiilor de ieri, imediat după incident, angajata de la Ford a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență Craiova, unde i-a fost cusută rana de la cap. Femeia a primit o zi de concediu medical, de la medicul de familie, potrivit unor surse contactate de GdS.
Conform legislației muncii, dacă o persoană se află în drum spre locul de muncă, pe traseul obișnuit, și suferă un accident, atunci se consideră accident de muncă, mai exact, de traseu. Ford a precizat pentru GdS că, în acest caz, a fost informat imediat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, iar la spital femeii i s-au făcut toate investigațiile medicale necesare. Angajata de la Ford se află în afara oricărui pericol, informează compania. „Angajata noastră a primit îngrijirile medicale necesare la cabinetul medical al fabricii noastre și ulterior a fost transferată la Spitalul Județean, astfel că aceasta se află în afara oricărui pericol. Departamentul de Resurse Umane al Ford România a informat Inspectoratul Teritorial de Muncă cu privire la aceasta situație și vom urma pașii legali pentru astfel de cazuri“, au precizat, pentru GdS, reprezentanții Ford România.
ITM Dolj a confirmat că Ford a anunțat instituția despre incidentul din tramvai, evenimentul fiind unul de traseu, dat fiind faptul că femeia se deplasa dimineața către serviciu. „Evenimentul a fost preluat spre cercetare de către Ford, fiind unul cu incapacitate temporară de muncă“, a informat ITM Dolj, la solicitarea GdS.
Femeia care a avut parte de accidentul stupid de ieri dimineață are 50 de ani și lucrează ca operator la Ford, având o vechime în muncă de 31 de ani.

Love story între basculantă și tramvai

În ultimii doi ani, de când s-a reluat circulația tramvaielor în Craiova, după reabilitarea șinelor, mijloacele de transport respective s-au defectat cu o frecvență destul de mare. Craiovenii cu simțul umorului vorbesc despre ciudata poveste de dragoste numită „telenovela de Craiova“, în care basculanta s-a îndrăgostit de tramvaiele vechi, în sensul că ori de câte ori se defectează un tramvai, acesta este tractat de basculantă și dus la depou, pentru reparații.
După incidentul de ieri, se pare că tramvaiul defectat ar fi fost tractat de un alt tramvai. Un craiovean a postat informația pe site-ul GdS, la știrea publicată ieri pe online despre incidentul din dreptul uzinei Ford. Craioveanul contesta declarațiile reprezentanților RAT conform cărora după incidentul în care a fost rănită o angajată a Ford circulația tramvaielor în zonă s-ar fi reluat în interval de o oră. El a spus că după ora 9.00, tramvaiul defectat era tractat de un alt tramvai, în centrul Craiovei.
De data aceasta, nu mai poate fi vorba doar de o simplă defecțiune a tramvaiului, ci ieri a fost rănită o persoană, care a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Parcul de tramvaie este foarte vechi

Tramvaiele din Craiova au o vechime de peste 35 de ani și sunt depășite atât fizic, cât și moral, aspect precizat chiar în ultimul studiu de oportunitate, realizat în Craiova și comandat chiar de către SC RAT SRL.
Reamintim că tramvaiele din Craiova au fost colantate, înainte să fie repuse pe șine în 2016, și li s-au făcut anumite reparații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS