14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEroica luptă a PSD cu agentul Parpalac

Eroica luptă a PSD cu agentul Parpalac

Strategia de comunicare publică a PSD a intrat din nou în vrie săptămâna trecută, când primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a fost huiduită pe Arena Națională după ce a urcat pe scenă alături de Simona Halep, care prezenta fanilor trofeul câștigat la Roland Garros. În pană de idei, partidul a reacționat cel mai prost cu putință: a distribuit pe paginile oficiale de Facebook ale mai multor filiale din țară (București, Ilfov, Mehedinți, Constanța, Tulcea, Giurgiu) o „știre“ conform căreia nu Gabriela Firea fusese huiduită, ci Simona Halep. Vinovați erau membrii comunității #rezist, plătiți și teleghidați de Soroș, care se infiltraseră printre oamenii de bine din stadion. Colajul de imagini și text s-a dovedit un „fake news“ ordinar, care a fost șters de Facebook, după ce zeci de mii de internauți au raportat aberația. „Creierul“ catastrofalei operațiuni a fost deconspirat ca fiind George Harabagiu, un fost ziarist cu pretenții de strateg, dat afară a doua zi de Liviu Dragnea. Odată cu concedierea șefului postacilor, notăm și o premieră: PSD este prima organizație din România care recunoaște implicit că a conceput și distribuit on-line un „fake news“ în scopul falsificării realității și a manipulării maselor. Până acum, știrile „fake“ proveneau tot timpul de pe site-uri obscure și anomine și erau distribuite prin intermediul unor conturi de Facebook false.
Am arătat anul trecut cum a fost construită manipularea „Soroș” („Soroșismul, inventat în laborator de consilierii israelieni ai lui Dragnea?“ – 14 februarie 2017). Cel mai probabil, în spatele acestei construcții sofisticate, care a contribuit la succesul din alegeri al partidului, se află experții plătiți cu bani grei de PSD. „Soroș“ este în continuare folosit pe post de sperietoare pentru electorat, dar fără discernământ. Ce nu s-a spus până acum este că rețeta „agenților străini“ după care pare copiat „soroșismul“ a fost abandonată în Israel dintr-un motiv evident. Pe termen lung, demonizarea elitelor israeliene care nu corespundeau politicilor puterii risca să fractureze societatea și s-o lase fără identitate, odată cu distrugerea unor repere civice, artistice și culturale. Chestiune de siguranță națională, ar spune unii.
De la experții israelieni conduși de Moshe Klughaft, PSD a trecut însă la amatorii autohtoni gen Harabagiu, iar lucrul acesta se vede cu vârf și îndesat. Zilele trecute, internauții au mai descoperit una. Celebrul logo folosit de PSD pentru mitingul din 9 iunie împotriva „statului paralel“ este un copy-paste, un fake. Agentul secret din logo, cu pălărie, ochelari fumurii și impermeabil, era deja folosit de celebra platformă online HBO GO, pentru a marca filmele din categoria „crimă“. Dacă ne luăm însă după ce spune majoritatea comentatorilor independenți, logoul folosit de PSD pentru miting putea marca cel mult categoria „comedie“. Sau tragi-comedie, dacă-i socotim pe cei care spun că oamenii au fost aduși la București cu arcanul.
În fața armatei albe cu logoul umflat pe piept, curajoșii lideri ai PSD s-au victimizat pe întrecute. A explicat Olguța Vasilescu că „statul paralel“ înseamnă „camere de luat vederi puse în dormitor“ și „urmărire prin GPS“, o mai veche obsesie a fostului primar, care anii trecuți ne vorbea despre securiști ascunși prin „boscheți“ și mașini „tixite“ cu tehnică de ascultare. Imaginea securistului voyeurist, gata să tragă cu ochiul în dormitorul Olguței, nu a convins totuși oamenii simpli, de la baza partidului. Nimeni nu a crezut în agentul feroce care-i suflă în ceafă și-l urmărește pas cu pas, fie când merge cu caprele pe câmp, fie când merge la bostănărie, să aducă lubenițe. Mai degrabă s-au speriat când s-au rătăcit prin București, ca pensionarul de la Vela, care la plecare a urcat în alt autocar. Bietul om rătăcit prin statul paralel a trecut prin multe peripeții, noroc că s-a dat jos la Gara de Nord și a găsit trenul spre casă.
Concluzionând, când angajezi niște amatori să se joace de-a manipulatorii riști să eșuezi stupid, ca într-un film de comedie. Și, în loc să salvezi lumea după o bătălie epopeică, te confrunți cu propria imaginație. Nu ești în „007“, ci în „Kung Fu Panda“, luptând eroic cu o gălușcă mare și pufoasă. Sau, ca să rămânem în ton cu logoul, cu fiorosul agent Parpalac!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS