6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBercea Mondial şi fiul său, trimişi în judecată

Bercea Mondial şi fiul său, trimişi în judecată

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi a fiului acestuia Laurenţiu Anghel. Sandu Anghel este acuzat de tentativă de omor, iar fiul acestuia, de tentativă de omor calificat. Cei doi l-au înjunghiat pe fostul viceprimar al Slatinei, Valeriu Matei, în 2009. În prezent, Bercea şi fiul său sunt arestaţi, într-un alt dosar. Potrivit procurorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, „la data de 22 ianuarie 2009, pe raza municipiului Slatina, pe fondul unui conflict spontan, generat de neînțelegeri asupra unui teren, inculpatul Anghel Sandu a lovit cu un cuţit şi cu corpuri dure o persoană, ce vânduse anterior terenul respectiv unui terț. În același context, persoana vătămată menționată anterior, precum și o alta, ce o însoțea, au fost lovite de inculpatul Anghel Laurențiu (fiul inculpatului Anghel Sandu) cu un autoturism la volanul căruia se afla, rulând cu mare viteză şi urmărind victimele. În urma altercației, ambele persoane au suferit leziuni traumatice care le-au pus viața în pericol, una dintre ele necesitând pentru vindecare 12-13 zile de îngrijiri medicale, iar cealaltă 80-90 de zile. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Olt. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“.

În 2014, altă condamnare pentru tentativă de omor

Magistraţii de la Curtea Supremă l-au condamnat definitiv, în 2014, la opt ani şi nouă luni de puşcărie, pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în dosarul în care a fost acuzat că l-a înjunghiat pe „Mercedes“, unul dintre nepoţii săi. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi unul din fiii lui Bercea, dar şi soţia acestuia, acuzată de instigare la mărturie mincinoasă.
Slătineanul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, care a devenit cunoscut după ce fratele preşedintelui Traian Băsescu i-a botezat o nepoată, a fost arestat preventiv pe 20 februarie 2011, fiind acuzat de procurorii olteni că şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, zis Mercedes, într-un bar din localitatea Drăgăneşti-Olt. De asemenea, pe 17 aprilie 2013, acelaşi Sandu Anghel a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova l-au acuzat pe Bercea că, între anii 2001 şi 2005, a acordat sub formă de avans, marfă ori împrumuturi financiare peste cinci milioane de lei, în condiţiile în care între societăţile administrate de acesta şi societăţile beneficiare nu s-au derulat tranzacţii comerciale. Acelaşi Bercea Mondial a ridicat din conturile societăţilor sale în baza unor documente fictive aproape două milioane de lei, din conturile unei societăţi comerciale dividende în valoare de 1,9 milioane de lei, iar din contul alteia – în valoare de 3,2 milioane de lei, în condiţiile în care respectivele firme au înregistrat pierderi în fiecare lună. De asemenea, Vasile Anghel, fratele lui Bercea, a fost condamnat în octombrie 2013 într-un dosar de înşelăciune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS