9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProxeneți din Marea Britanie, căutați în Dolj

Proxeneți din Marea Britanie, căutați în Dolj

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Pitești, împreună cu ofiţeri de combatere a criminalității organizate au făcut, miercuri, 15 percheziții domiciliare în județele Dolj, Argeș, Galați, Iași, Dâmbovița și Ilfov, fiind vizați membrii unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism.
În urma achetei s-a stabilit că, „începând cu anul 2015 și până în prezent, a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, format din 18 suspecţi, membrii grupării înfiinţând şi coordonând zece bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, având ca scop racolarea şi exploatarea mai multor persoane de sex feminin, obținând importante beneficii materiale din această activitate infracțională. Urmare a cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat că din activitatea infracțională, cei în cauză au obținut peste 400.000 de lire, pe care ulterior i-au investit în achiziția de autoturisme, construcția sau renovarea unor imobile și în jocuri de noroc“. După efectuarea perchezițiilor, la sediul DIICOT din Pitești au fost duse aproximativ 50 de persoane, pentru a fi audiate.
La acțiunea de miercuri, care a fost făcută în cooperare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie și cu specialiști din cadrul EUROPOL, au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Craiova, București, Iași, Galați, Olt și Dâmbovița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS