20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDouă parcări din zona centrală, un coşmar

Două parcări din zona centrală, un coşmar

Parcarea de pe strada Gheorghe Bariţiu arată groaznic

Dacă locuieşti în zona centrală a Craiovei şi plăteşti impozit mai mare, acest lucru nu vine neapărat la pachet cu toate condiţiile necesare unui trai decent. Mai ales când este vorba despre parcări.

Am mers, joi, în două parcări din zona centrală a oraşului. Încă de la intrare, în ambele se vede dezastrul. În parcarea de pe strada Nicolae Bălcescu, aflată lângă Piaţa Centrală, şoferii care se încumetă să parcheze au parte de multe peripeţii şi riscă să îşi „rupă“ maşinile în fiecare zi. Locatarii blocurilor din perimetrul respectiv nu au altă soluţie decât să parcheze în acel loc, iar pe lângă ei sunt şi oameni care vin la cumpărături în piaţă şi îşi lasă maşinile în parcarea de pe Nicolae Bălcescu în lipsa altor locuri de staţionare. Aşadar, parcarea este foarte aglomerată în fiecare zi, iar neplăcerile şoferilor se amplifică. „Este absolut oribil ceea ce se întâmplă aici. E inacceptabil ca primăria să ocolească tot timpul această parcare, ţinând cont că se află în centrul Craiovei şi că este foarte utilizată de şoferi. Numai la noi se întâmplă aşa ceva. S-au făcut gropi imense, pe care este imposibil să le ocoleşti pentru că ocupă toată lăţimea parcării“, a spus revoltat un şofer care tocmai intrase în parcare.
Locatarii blocurilor cărora le aparţine parcarea spun că au făcut tot ce a ţinut de ei pentru ca primăria să refacă parcarea, însă ori nu au fost băgaţi în seamă, ori li s-au făcut promisiuni deşarte. „De patru ani, atât noi, locatarii, cât şi asociaţia de proprietari nr. 22 Calea Bucureşti, am făcut sesizări către Primăria Craiova, în care arătam starea dezastruoasă a parcării. Răspunsurile veneau, invariabil, la fel. Ne spuneau că vor aloca bani pentru reparaţii în bugetul anului următor. Iarna este ceva mai bine pentru că gropile sunt acoperite cu zăpadă“, a declarat un craiovean. Aşadar, primăria a uitat de parcarea respectivă, iar „anul următor“ s-a transformat în patru ani de aşteptări.

Parcarea de pe strada Nicolae Bălcescu a devenit aproape impracticabilă

Altă parcare centrală, aceeaşi bătaie de joc

Parcarea din apropierea Pieţei Centrale nu este singura aflată într-o stare deplorabilă. Situată şi mai aproape de „kilometrul 0“ al oraşului, pe strada Gheorghe Bariţiu, în spatele blocului cu farmacia 3F, o aşa-zisă zonă de parcare este, de fapt, un teren accidentat, pe care s-a turnat, în urmă cu zeci de ani, ciment din loc în loc. Gropi, beton ciuruit, o zonă de pământ şi maşini parcate haotic – aceasta este imaginea de ansamblu a parcării. Oamenii se chinuiesc să îşi lase maşinile în locurile în care încă se mai poate parca. „Este de necrezut că locuim exact în centrul oraşului şi avem o astfel de parcare. Nu s-a făcut nimic de zeci de ani şi, sincer, nu mai avem speranţe. Este o bătaie de joc la adresa tuturor oamenilor care plătesc taxe şi impozite. În plus, plătim şi vinieta în fiecare an, iar de parcare decentă nici nu poate fi vorba. Dar primăria nu ţine cont de nevoile noastre“, a spus o femeie.
Puţin mai în faţă, strada Gheorghe Bariţiu se intersectează cu strada Jan Negulescu. Aceasta din urmă este o altă pată neagră pe harta oraşului. Chiar dacă strada Jan Negulescu se intersectează cu Calea Bucureşti, foarte aproape de pasajul suprateran, nimeni nu s-a îngrijit ca această arteră să fie refăcută, iar pe ea se circulă îngrozitor. Şoferii limitează viteza la maximum pentru a putea trece cu bine de hopurile şi denivelările care s-au format pe această arteră.
GdS a întrebat reprezentanţii Primăriei Craiova dacă cele două parcări vor fi reabilitate, însă până la închiderea ediţiei nu am primit niciun răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS