19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni depistaţi la volan sub influenţa alcoolului

Doljeni depistaţi la volan sub influenţa alcoolului

Poliţiştii doljeni au depistat, vineri şi sâmbătă, mai mulţi şoferi care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, se arată într-un comunicat emis duminică de IPJ Dolj.

În ziua de 4 mai, în jurul orei 02.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un şofer de 18 ani, din comuna Teasc, judeţul Dolj, care a condus un autoturism pe strada Nicolae Romanescu, din Craiova, având o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul respectiv a fost încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care cunoştea faptul că şoferul consumase băuturi alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi încredinţarea unui vehicul unei persoane aflate sub influenţa alcoolului.

În ziua de 5 mai, în jurul orei 03.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 37 de ani, din Craiova, care a condus un autoturism pe strada Mohorului, din localitate, având o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în ziua de 5 mai, în jurul orei 23.15, polițiști din cadrul Postului de Poliţie Brădeşti au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Pieleşti, judeţul Dolj, în timp ce acesta conducea un autoturism pe DE 70, prin localitatea Brădeşti, având o concentraţie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Filiaşi în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, poliţiştii întocmind şi un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Sâmbătă, 5 mai, în jurul orei 01.00, poliţişti din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Plenița au depistat şi un bărbat de 36 de ani, din comuna Vela, care conducea un autoturism pe DJ 552, prin comuna Vârtop, judeţul Dolj, fără a avea montate plăcuţe de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că plăcuţele de înmatriculare fuseseră retrase de către alţi poliţişti, în cursul zilei de 4 mai. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS