6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalarii cu zece zile întârziere pentru unii profesori din Mehedinţi

Salarii cu zece zile întârziere pentru unii profesori din Mehedinţi

Dascălii din şapte şcoli din județul Mehedinți și-au primit abia ieri drepturile salariale, cu o întârziere de zece zile. Problema s-a rezolvat pentru moment fiindcă această situație s-ar putea repeta și luna viitoare, în condițiile în care mai multe școli din Mehedinți și-au epuizat deja bugetul pentru salarii, informează mehedinteanul.ro. Profesorii, învăţătorii şi personalul nedidactic din Şviniţa, Eibenthal, Cireşu, Pădina, Poroina Mare, Şiroca, Godeanu au rămas fără salarii fiindcă școlile unde sunt angajați au epuizat bugetul alocat de Ministerul Educației pentru anul acesta.
Liderul de sindicat al FSLI Mehedinți, Ion Zoican, spune că „ministerul cunoaște situația acestor școli, care și în anii precedenți au rămas fără buget din cauza numărului mic de elevi, și că trebuia să ia toate măsurile necesare din timp“.
Practic, finanţarea de 4.300 de lei pe elev, stabilită de Ministerul Educaţiei, nu este suficientă, astfel ajungându-se să se consume bani din fondurile de salarii în primele luni ale anului.
Situația ar putea deveni mai complicată luna viitoare, când mai multe școli din județul Mehedinți își epuizează bugetul alocat pentru salarii și vor fi nevoite să stea cu mâna întinsă la Ministerul Educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS