5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoftronic Craiova va livra încă şase locomotive suedezilor de la Green Cargo

Softronic Craiova va livra încă şase locomotive suedezilor de la Green Cargo

Producătorul român de locomotive Softronic va livra încă şase locomotive Transmontana operatorului suedez Green Cargo, pe lângă comanda primită anul trecut, pe alte două locomotive, informează economica.net.
Green Cargo investește în alte șase locomotive Transmontana, care ar putea fi livrate în toamna anului viitor, scrie presa suedeză.
Asta după ce în iulie 2017, Green Cargo a decis să-şi consolideze flota și să cumpere două locomotive Transmontana, care vor intra în operare în toamna anului 2018.
Ca parte a strategiei companiei și pentru satisfacerea nevoilor clienților, Green Cargo a decis acum să semneze un alt acord cu Softronic și să investească în alte șase locomotive.
CEO-ul Green Cargo, Jan Kilström, spune că noile locomotive oferă o capacitate și securitate sporite, precum și costuri de transport mai mici pentru clienții companiei.
Locomotiva are, de asemenea, o serie de adaptări tehnice pentru climatul nordic şi un impact mai redus asupra mediului, deoarece se utilizează mai puțină energie, spune Jan Kilström.
Softronic a demarat în octombrie producţia primelor două locomotive Transmontana pentru compania suedeză de stat Green Cargo, contract de circa şase milioane euro. Cele două locomotive ar trebui livrate în vara anului 2018 pe liniile ferate din Scandinavia.
Locomotiva Transmontana are o putere de tracţiune de până la 3.000 de tone sau „de două ori puterea de tracţiune a unei locomotive RC convenţionale”, potrivit producătorului, care susţine că este cea mai performantă locomotivă pentru transport marfă în condiţii grele, ce poate tracta trenuri foarte grele de 2.000 – 2.500 tone pe căi ferate dificile, cu pante mari, cu gheaţă, zăpadă sau frunze.
Înfiinţată în anul 1999, compania Softronic este singurul producător de locomotive şi rame electrice din România. Aceasta a obţinut în 2016 o cifră de afaceri de 54,9 milioane de lei şi un profit de 1,28 milioane de lei.
Softronic produce si trenul electric Hyperion, care circulă pe rutele Craiova-București-Constanța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS