8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAproape 600 de locuri de muncă vacante pentru bursa din Olt

Aproape 600 de locuri de muncă vacante pentru bursa din Olt

Zeci de angajatori au înaintat oferte de locuri de muncă pentru Bursa generală din 20 aprilie 2018, fiind anunțate peste 550 de posturi.

Cu doar câteva zile înainte de Bursa generală a locurilor de muncă, organizată, în județul Olt, la Slatina – la Casa de Cultură a Sindicatelor și la Caracal – în foaierul Teatrului Național, peste 40 de angajatori din cei 57 contactați de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt au răspuns invitației de participa la acțiunea de vineri, 20 aprilie 2018. Angajatorii au venit cu oferte variate de locuri de muncă, aproape 600 în total.
Din totalul locurilor de muncă pentru care se caută persoana potrivită, 54 sunt pentru specialiști cu studii superioare, inginerii fiind cei mai căutați. Se caută cinci ingineri pentru construcția de drumuri, patru ingineri mecanici, dar și inginer construcții civile, inginer drumuri, inginer horticol, inginer chimist, inginer zootehnist, inginer piscicol, inginer mecanic, inginer rețele, inginer metalurgie neferoasă. Oferte sunt nu doar pentru ingineri, angajatorii anunțând și posturi vacante de: director general, consilier juridic, director economic, economist, consultant asigurări, consultant financiar, asistent manager etc.
Și pentru specialiștii cu studii medii, oferta este variată. Cele mai multe posturi vacante rămân, și la această bursă, cele din industria textilă, pentru care sunt disponibile 38 de locuri de confecționer asamblor articole din textile, 20 de operator confecții, 15 de ambalator manual, tot în confecții etc. S-au mai anunțat 20 de posturi vacante de agent de securitate, 15 de lucrător gestionar, 10 de zidar, 7 de instalator apă-canal, 18 de dulgher în construcții, 10 de lăcătuș mecanic, alte 10 de operator de producție etc.
Oferte au venit atât din partea firmelor mari din Olt, cât și din partea angajatorilor cu o schemă de personal mai redusă. De ani buni însă și unii, și ceilalți reușesc foarte greu să angajeze persoanele de care au nevoie, chiar dacă mulți promit să ofere inclusiv calificare la locul de muncă. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă fie nu au calificările solicitate în ultimii ani pe piață, fie, cei care au o diplomă în acest sens, nu pot face dovada că și-au însușit cunoștințele specifice calificării.
În baza de date a AJOFM Olt figurau, în luna martie, 11.196 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre acestea 1.529 fiind indemnizate. Rata șomajului este într-o ușoară scădere, în martie, față de februarie, scăderea fiind de 0,25 puncte procentuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS