20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLocuinţe ANL, eliberate în urma unor controale ale primăriei

Locuinţe ANL, eliberate în urma unor controale ale primăriei

Mai multe locuinţe tip ANL din Târgu Jiu au fost eliberate de chiriaşi pentru că erau ocupate nelegal. Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu, a spus că fost finalizată verificarea locatarilor ANL şi sunt disponibile în total 62 de locuinţe care vor fi repartizate viitorilor chiriaşi. Conform lui Marcel Romanescu, numărul de cereri pentru locuinţe în municipiul Târgu Jiu este în continuare ridicat. Este vorba de peste 2.000 de solicitări. Marcel Romanescu a mai declarat că în perioada următoare vor fi publicate dosarele celor care au depus cereri la primărie în vederea obţinerii unei locuinţe ANL sau sociale. Autorităţile doresc o transparenţă totală din acest punct de vedere, iar fiecare solicitant va putea să verifice punctajele celorlalţi. Acest demers este unic la nivel naţional.

Încă două blocuri vor fi construite

Totodată, alte două blocuri tip ANL vor fi construite la Târgu Jiu prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Marcel Romanescu a menţionat că terenul unde vor fi construite cele două imobile a fost predat deja către Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Municipalitatea va trebui să asigure utilităţile pentru cele două viitoare blocuri. „Am arătat că există disponibilitate la nivelul municipalităţii şi chiar la ultima şedinţă a Consiliului Local am predat terenul către Agenţia Naţională pentru Locuinţe să fie construite încă două blocuri în cartierul Narciselor. Este un cartier cu blocuri ANL şi va continua acolo programul de ridicare de blocuri tip ANL. Avem în continuare foarte multe solicitări din partea cetăţenilor şi procesul de repartiţie a unei locuinţe vrem să fie unul cât se poate de transparent“, a spus Marcel Romanescu.

Caută fonduri pentru asfaltarea străzilor din cartierul Narciselor

Autorităţile din Târgu Jiu vor aloca fonduri pentru asfaltarea străzilor din cartierul Narciselor. De ani de zile, în special locuitorii de la casele noi din zonă s-au plâns din cauza străzilor pline de noroi după fiecare ploaie. Edilul municipiului Târgu Jiu a precizat că a fost realizată deocamdată o amenajare provizorie a străzilor cu probleme, iar în perioada următoare Consiliul Local va aloca fondurile necesare pentru asfaltare. Cartierul Narciselor este cel mai nou din Târgu Jiu. În zonă va continua construirea de blocuri tip ANL şi de locuinţe sociale. Cartierul are nevoie de investiţii edilitar-gospodăreşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS