19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru „tras“ cu cardul, se întoarce în pușcărie

Condamnat pentru „tras“ cu cardul, se întoarce în pușcărie

Cercetările în dosarul de fraude informatice au fost începute de procurorii DIICOT după interceptarea unui colet care conținea 31 de cititoare de carduri

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să condamne la patru ani și nouă luni de închisoare un craiovean de 30 de ani, acuzat de comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Pedeapsa a fost contopită cu una mai veche, primită de înculpat într-un dosar privind infracțiuni cu carduri de credit.
Procurorii DIICOT din Gorj anunțau, în noiembrie 2009, destructurarea unui grup infracțional organizat din municipiul Craiova, care se ocupa cu comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit. După ce au interceptat un colet cu 31 de cititoare de carduri care trebuia să ajungă de la Ploieşti la Craiova, oamenii legii au făcut 23 de percheziţii în Craiova, Malu Mare, Bucureşti, Păuleşti – județul Prahova şi Rovinari – județul Gorj, ocazie cu care au ridicat numeroși suspecți, cei mai mulți fiind din Craiova. În urma anchetei s-a stabilit că grupul de craioveni achiziţiona cititoare de carduri şi altă aparatură electronică din Ploieşti şi Bucureşti. Odată ajunse la gruparea din Craiova, cititoarele de carduri erau montate pe bancomate din țară și din străinătate, iar după copierea datelor cardurilor bancare, membrii grupului efectuau retrageri de numerar cu cardurile clonate. După încheierea cercetărilor, în februarie 2010, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a nouă inculpați care se aflau în arest, dar și a craioveanului Cătălin Mîndreanu, toți fiind acuzați de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, accesul fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a dispozitivelor informatice şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin modificarea de date informatice.
În octombrie 2014, cei zece inculpați au fost condamnați definitiv printr-o sentință a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Inculpații au primit pedepse între doi și trei ani de închisoare și, în plus, au fost obligați să înapoieze sumele de bani obținute din comiterea infracțiunilor. Astfel, instanța a dispus confiscarea de la inculpați a sumelor de 124.708 euro, 76.524 de dolari și 70.608 lei.

Se întoarce la închisoare

Unul dintre inculpații din acest dosar, craioveanul Cătălin Mîndreanu, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare. A stat în pușcărie până în iulie 2016, când a fost eliberat condiționat printr-o hotărâre a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. După câteva luni, în septembrie 2016, același Cătălin Mîndreanu a fost trimis în judecată în alt dosar, în care a fost acuzat de comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Vineri, pe 30 martie, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dat o sentință definitivă în acest dosar. Pentru vătămare corporală din culpă, inculpatul a primit o pedeapsă de patru luni de închisoare, care a fost contopită cu cea primită în dosarul de fraude informatice. În final, după aplicarea unui spor, bărbatul a fost condamnat la patru ani, nouă luni şi zece zile de închisoare, pedeapsă din care se scade perioada executată deja (13 octombrie 2014 – 1 iulie 2016). Potrivit polițiștilor doljeni, în seara zilei de vineri, condamnatul a fost ridicat și dus la Penitenciarul Craiova. „În ziua de 30 martie, poliţiştii din cadrul Secției 2 Craiova au organizat și desfăşurat o acţiune pentru punerea în executare a unor mandate de arestare. Astfel, pe strada Progresului din localitate, a fost depistat un bărbat de 30 ani, din municipiul Craiova, pe numele căruia Judecătoria Craiova a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, acesta fiind condamnat să execute în regim de detenţie o pedeapsă de patru ani, nouă luni și zece zile de închisoare. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Craiova“, au precizat polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS