8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCea mai importantă competiţie sportivă din ultimii ani din Oltenia, găzduită de municipiul Târgu Jiu

Cea mai importantă competiţie sportivă din ultimii ani din Oltenia, găzduită de municipiul Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu va fi, din această săptămână, gazda celei mai importante competiţii de box de pe continent din 2018. Este vorba de Campionatul European Under 22, care va debuta pe 25 martie. Concursul la care vor participa sportivi din peste 30 de ţări europene va fi găzduit de Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Edificiul va fi inaugurat duminică. Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu, a precizat că Sala Sporturilor este pregătită pentru organizarea Campionatului European de Box Under 22. Reprezentanţii Federaţiei Române de Box se află de peste o săptămână la Târgu Jiu pentru a pregăti competiţia. „Lucrăm la ultimele detalii în ceea ce priveşte pregătirile la Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Avem zilnic şedinţe legate de acest lucru şi nu mai este mult până când va avea loc deschiderea Campionatului European de Box Under 22 şi, implicit, va avea loc şi inaugurarea oficială a noii Săli a Sporturilor din municipiu“, a menţionat viceprimarul din Târgu Jiu.

Gazde în premieră ale unei asemenea competiţii

Viceprimarul din municipiul Târgu Jiu susţine că peste 600 de persoane vor fi prezente în oraş la Campionatul European de Box Under 22 de la Târgu Jiu. Între acestea se vor regăsi sportivii, antrenorii şi ceilalţi membri ai delegaţiilor din ţările participante. În organizarea competiţiei este angrenat şi Consiliul Judeţean Gorj. Campionatul European de Box Under 22 de la Târgu Jiu se va încheia pe 2 aprilie. Doi sportivi din Gorj sunt calificaţi în concurs şi vor lupta pentru medalii. „Vom avea foarte multe delegaţii din afara ţării la Târgu Jiu şi este nevoie de o pregătire specială a evenimentului din toate punctele de vedere. Este vorba de cazare, de masă, de implicarea autorităţilor pe toată perioada evenimentului, astfel încât să nu apară probleme sau dacă apar să existe o echipă de lucru în permanenţă care să analizeze şi să ia măsuri pentru a elimina deficienţele. Am discutat şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj pe această temă“, a spus Aurel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS