11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrum judeţean, modernizat cu aproape 30 de milioane de euro

Drum judeţean, modernizat cu aproape 30 de milioane de euro

Autorităţile au obţinut o finanţare record pentru modernizarea unui drum din judeţul Gorj. Este vorba de suma de 124 de milioane de lei, reprezentând fonduri guvernamentale, care va fi folosită pentru reabilitarea completă a Drumului Judeţean care traversează localităţile Bâlteni, Turceni, Urdari şi Ioneşti. Prin fondurile obținute în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), Consiliul Județean (CJ) Gorj va demara în acest an lucrările de reabilitare a drumului județean DJ 674 Vlăduleni – Urdari – Turceni – Ionești – limită cu judeţul Mehedinți. În vederea realizării obiectivului de investiții „Reabilitare DJ 674, Vlăduleni-Urdari – Turceni – Ionești – limită județul Mehedinți“, în această săptămână, la București, viceprim-ministrul Paul Stănescu – ministru al dezvoltării regionale și administrației publice și președintele CJ Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, au semnat contractul de finanțare, cu o valoare totală a investiției de 124.034.595 lei, suma fiind inclusă în finanțarea alocată județului Gorj în cadrul PNDL.

Drum de 43 de kilometri

Drumul județean DJ 674 Vlăduleni – Urdari – Turceni – Ionești (cu o lungime totală de 43,443 kilometri) traversează localitățile Vlăduleni, Fărcășești, Valea cu Apă, Peșteana de Jos, Hotăroasa, Urdari, Fântânele, Strâmba Jiu, Valea Viei, Gârbovu, Murgești, Jilțu, Turceni, Ionești, Iliești, Gura Șușiței, Picu, cu o populație deservită de 39.888 de locuitori. Reabilitarea celor 43,443 kilometri din rețeaua de drumuri publice județene are prevăzută ca perioadă de execuție 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor și cuprinde ca principale categorii de operațiuni tehnice: sistemul rutier, trotuare, piste pentru biciclişti pe o lungime de 2,2 kilometri, în zonele importante: gară, grădinițe, școli. Vor fi amenajate în total 34 de staţii de autobuz şi trei parcări mari. De asemenea, va fi turnat beton asfaltic şi pe drumurile laterale pe o lungime de 25 de metri.

Vor fi amenajate mii de podeţe

Proiectul presupune amenajarea a 2.491 de podețe (acces la proprietăți). „Pentru siguranța circulației auto au fost prevăzută: consolidare terasamente cu parapeți raforsați, parapeți de protecție din lisă și stâlpi din metal în lungime de 2.483 metri liniari. Vor fi amenajate şi două pasaje de cale ferată la traversarea liniei Turceni – Rovinari, la kilometru. Se va asigura montarea unui număr de 524 de indicatoare rutiere. Mai este prevăzută reabilitarea a 30 de poduri aflate pe lungimea totală a obiectivului de investiție. Începând de astăzi (15.03.2018) specialiștii din cadrul aparatului propriu al Consiliului Județean Gorj lucrează la întocmirea documentației de atribuire a contractului în vederea execuției lucrărilor la obiectivul „Reabilitare DJ 674, Vlăduleni -Urdari – Turceni – Ionești – limită judeţul Mehedinți“, beneficiar al investiției fiind UAT -județul Gorj“, a menționat Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS