10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVarianta ocolitoare de la Târgu Jiu primeşte bani pentru cadastru

Varianta ocolitoare de la Târgu Jiu primeşte bani pentru cadastru

Autorităţile din Gorj fac primii paşi pentru deblocarea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, lungă de peste 20 de kilometri. În acest sens, este nevoie de o serie de documentaţii cadastrale şi planuri parcelare. Documentaţiile cadastrale trebuie să fie întocmite de către Oficiul Judeţean de Cadastru Gorj, iar planurile parcelare de către beneficiar, respectiv Primăria Municipiului Târgu Jiu. Conducerea Oficiului de Cadastru a alocat suma de 179.000 de lei pentru achiziţia serviciilor de înregistrare sistematică pentru sectoarele cadastrale de tip mixt şi intravilan ce fac obiectul proiectului de infrastructură de interes naţional „Varianta de ocolire Târgu Jiu“. Licitaţia este programată însă la începutul lunii august. Contractul este împărţit în patru loturi cu sute de hectare de sectoare cadastrale.

Primăria şi-a propus să realizeze planurile parcelare

Nu sunt necesare numai documentaţiile cadastrale, ci şi planurile parcelare pe care primăria şi-a propus să le întocmească pe perioada acestei ierni. Rămâne de văzut dacă va reuşi acest lucru. De asemenea, lucrările sunt blocate complet într-un punct, de către proprietarul unui teren nemulţumit de valoarea despăgubirilor oferite de stat. Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu sunt realizate de firma italiană COLLINI LAVORI. Valoarea contractului este de 151.211.642 lei fără TVA. Lungimea şoselei este de peste 20 de kilometri. Perioada de execuţie era de 24 de luni. Au fost dificultăţi mari în privinţa realizării exproprierilor. Potrivit contractului, varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie recepţionată în luna octombrie a anului 2016.
Centura ocolitoare a municipiului va fi construită pe DN 66, care traversează Târgu Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN 67D. Proiectul presupune realizarea unei variante de ocolire atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia: varianta est (cei mai mulți kilometri de centură) va asigura legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN 66), Râmnicu Vâlcea (DN 67) şi Petroşani (DN 66) și are o lungime de 14,9 km. Varianta vest asigură legăturile pe partea de vest între Filiaşi (DN 66), Drobeta Turnu Severin (DN 67) și Băile Herculane (DN 67D) și are o lungime de 5 km. În proiect sunt cuprinse lucrări de amploare, precum poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Naţional 67.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS