14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZeci de copii din Craiova, premiaţi la un concurs de dans în Viena

Zeci de copii din Craiova, premiaţi la un concurs de dans în Viena

Zeci de copii din Craiova, pasionaţi de dans, au mers la Viena, Austria, pentru a reprezenta România într-o importantă competiţie de dans. Talentul şi dăruirea celor 77 de copii i-au făcut să se întoarcă de la „Vienna Fest Info Dance 2018“ cu numeroase premii câştigate atât la individual, cât şi în formaţie.

Toţi cei 77 de elevi ai şcolii „Dance Beat“, care au participat la competiţia de dans din Viena, au dat tot ce au avut mai bun pe scenă pentru a demonstra că merită să câştige cât mai multe premii. Şi au reuşit să arate că sunt printre cei mai buni, clasându-se de patru ori pe locul I, de patru ori pe locul al doilea, o dată pe locul trei, de două ori pe locul cinci şi o dată pe locul al şaptelea. Cele mai bune clasări au fost obţinute de trupa Famous, cu un dans country, trupa Style Dance, cu un dance hip-hop, trupa Dynamic, tot cu un dans hip-hop şi de duoul format din Adriana Economu şi Ramona Giuglea, care s-a făcut remarcat cu un dans bollywood. Dansatorii craioveni au prezentat în faţa juriilor diverse tipuri de dansuri, de la jazz, gipsy style, bollywood, până la fantezie coregrafică „Herry Potter“.

Toate cheltuielile, plătite de părinţi

Competiţia din Viena a fost una de amploare, unde au participat aproximativ 3.000 de dansatori din 17 ţări, care au prezentat peste 300 de dansuri. Pentru ei au fost amplasate trei scene, câte una pentru fiecare categorie de vârstă, iar prezentarea dansurilor a avut loc concomitent, pe toate cele trei scene. Cu toate emoţiile şi haosul din jur, copiii din Craiova s-au descurcat de minune, iar pentru ei urmează altă competiţie internaţională pentru care au început să se pregătească. Vor merge, între 27 şi 29 aprilie, la Salonic, în Grecia, pentru a-şi arăta încă o dată priceperea în arta dansului. Însă, cel mai greu este pentru părinţii lor, care trebuie să susţină toate cheltuielile pe care le presupune un astfel de concurs. „De obicei alegem să mergem la două competiţii internaţionale, în fiecare an. Ne-am dori să mergem în mai multe locuri, dar, din păcate, totul se face pe banii părinţilor. De la transport, cazare, masă, costume, până la taxa de participare în concurs. Este destul de greu, însă avem parte de susţinerea părinţilor, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Copiii muncesc din greu şi au înţeles că orele suplimentare şi antrenamentele serioase sunt cheia succesului. Pentru Viena ne-am pregătit din luna septembrie, iar premiile câştigate ne motivează să mergem mai departe cu şi mai multă ambiţie. La Viena, copiii au primit cupe, medalii şi diplome. Ar fi extraordinar dacă am avea un sponsor care să ne mai ajute cu cele necesare“, a declarat Ana-Maria Traşcă, una dintre profesoarele de dans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS