11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞoferul-ninja, arestat în lipsă

Şoferul-ninja, arestat în lipsă

Craioveanul de 26 de ani este acuzat că a lovit un șofer cu sabia în cap după o șicanare în trafic (Foto: arhiva GdS)

Craioveanul cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor după ce a lovit un bărbat cu sabia în cap, pe 26 ianuarie, a fost arestat preventiv în lipsă la cererea procurorilor doljeni.
Este vorba de Alexandru Radu Orbuleţu, de 26 de ani, suspectat că, în seara zilei de 26 ianuarie, după o şicanare în trafic, a lovit cu sabia în cap un şofer, după care a fugit.
Potrivit poliţiei, Alexandru Radu Orbuleţu, care conducea un Porche Cayenne, şi George Olaru, de 37 de ani, care se afla la volanul unui Opel, după o șicanare în trafic, au oprit maşinile pe pasajul suprateran din centrul municipiului Craiova, moment în care Orbuleţu a scos din maşină o sabie cu care l-a lovit în cap pe celălalt şofer, apoi a fugit. Bărbatul rănit a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat. Ulterior, medicii legişti au stabilit că bărbatul lovit de Alexandru Radu Orbuleţu are nevoie de 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite. Alexandru Radu Orbulețu, care este acuzat de tentativă de omor, nu a fost găsit de oamenii legii, motiv pentru care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au solicitat și obținut un mandat de arestare în lipsă pe numele acestuia.
La data comiterii faptei, Alexandru Radu Orbuleţu se afla în perioada unui termen de supraveghere de cinci ani, el fiind condamnat definitiv, în ianuarie 2014, la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de infracțiuni informatice.
Dosarul în cauză a fost instrumentat de procurorii DIICOT, care au stabilit că 13 inculpați, printre care și Alexandru Radu Orbulețu, au constituit un grup infracțional organizat specializat în comiterea de infracţiuni cu carduri de credit.
Anchetatorii au stabilit că inculpații s-au ocupat cu obţinerea, prelucrarea şi rescrierea datelor cardurilor bancare, dar și cu retragerea de bani cu carduri clonate de pe teritoriul SUA, Italia sau Argentina. Ulterior, banii scoşi din bancomate erau trimişi direct către membrii grupului sau către „săgeţi“ prin Western Union, ulterior fiind investiţi în aparatură performantă pentru copierea datelor cărţilor de credit, autoturisme sau imobile.
Cinci inculpați din acest dosar au fost condamnaţi definitiv la câte cinci ani de puşcărie, iar alți șapte, printre care se numără și Orbulețu, au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS