6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal18 incendii în Mehedinţi în primele două săptămâni din 2018

18 incendii în Mehedinţi în primele două săptămâni din 2018

Pompierii mehedinţeni au intervenit, în primele două săptămâni din anul 2018, pentru stingerea a 18 incendii. Cele mai multe dintre intervenţii, mai precis 14, au fost la locuinţe cuprinse de flăcări. Spre exemplu, în ziua de 16 ianuarie, două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Strehaia au intervenit la un incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Comanda, orașul Strehaia. Au ars dormitorul casei de locuit, materiale textile și două mașini de spălat. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de coșul de fum deteriorat.
Tot în ziua de 16 ianuarie, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Colibași, comuna Malovăț. Focul a mistuit anexa gospodărească, construită din lemn cu acoperiș din țiglă, materiale textile, deșeuri menajere şi un gard din lemn. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de jarul căzut din sistemele de încălzire.
Pentru a preveni izbucnirea unor astfel de incendii, care pot pune în pericol nu doar bunurile, dar şi viaţa cetăţenilor, ISU Mehedinţi atrage atenţia asupra faptului că este obligatorie verificarea, repararea şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului, iar acestea trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS