8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinori arestați pentru tâlhărie calificată

Minori arestați pentru tâlhărie calificată

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut și obținut, vineri, arestarea preventivă a doi minori de 16 ani, acuzați că, în urmă cu o lună, au tâlhărit doi tineri din Craiova.
Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 14 decembrie, în jurul orei 21.30, un craiovean de 19 ani a sunat la 112 și a explicat că, în timp ce se afla pe o bancă de pe strada Nicolae Iorga cu prietena sa, au fost abordați de doi băieți cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, iar unul dintre ei i-a cerut prietenei sale telefonul mobil pentru a verifica o adresă de facebook. „Profitând de neatenţia lor, tânărul respectiv a fugit având asupra sa telefonul mobil al fetei, iar celălalt tânăr care îl însoțea pe autor i-a aplicat o lovitură reclamantului, provocându-i leziuni superficiale“, au precizat oamenii legii. Cercetările au fost preluate de polițiștii de la Secției 4 Craiova, care au reușit să identifice autorii tâlhăriei în cursul zilei de joi, 11 ianuarie. Este vorba de Gabriel R. și Ștefan I., ambii de 16 ani, din Craiova.
După ce au fost audiați, cei doi minori au fost reținuți pentru 24 de ore și duși în arestul IPJ Dolj, iar în cursul zilei de vineri au fost prezentantați la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea anchetatorilor și a dispus arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. În fața judecătorilor, avocații celor doi inculpați au cerut, fără succes însă, ca minorii să fie arestați la domiciliu sau puși sub control judiciar. Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi contestată de inculpați. Polițiștii doljeni au mai precizat că telefonul mobil al tinerei a fost recuperat.

Minori de 12 ani, prinși la furat de un polițist aflat în timpul liber

O altă tâlhărie a fost comisă sâmbătă seară, pe strada Petre Ispirescu din Craiova, autorii fiind doi minori de 12 ani. Potrivit polițiștilor doljeni, agentul-șef adjunct Bogdan Boldu, polițist în cadrul Secției 3, care se afla în timpul liber, a observat cum doi minori au furat geanta unei femei, după care au rupt-o la fugă. Polițistul a fugit după cei doi minori, pe care a și reușit să-i prindă, după care și-a sunat colegii de la secție.
La fața locului a fost trimis un echipaj de polițiști, care au stabilit că au de-a face cu Alex M. și Bianca S., ambii de 12 ani, din Craiova, cunoscuți pentru comiterea mai multor furturi. Persoana vătămată a fost o bătrână de 82 de ani, din Craiova. Pentru că minorii cu vârsta de până la 14 ani nu răspund penal, cei doi au fost duși de polițiști la Centrul de Primire în Regim de Urgență de pe strada Rășinari din Craiova. Oamenii legii au precizat că, totuși, pe numele celor doi a fost întocmit un dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS