17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinisterul Transporturilor a prelungit restricţiile de circulaţie în Defileul Jiului

Ministerul Transporturilor a prelungit restricţiile de circulaţie în Defileul Jiului

Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Infrastructură Rutieră, a prelungit restricţiile de circulaţie în Defileul Jiului şi pe perioada iernii pentru executarea unor categorii de lucrări. Potrivit subprefectului de Gorj, Sorin Arjoca, se va circula în regim semaforizat pe anumite tronsoane din DN 66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani, până pe 15 martie 2018. Constructorii vor avea posibilitatea să execute anumite lucrări, dacă nu va ninge din abundenţă şi temperaturile nu vor scădea drastic. Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a mai declarat că este vorba de lucrări de intervenţie când va fi cazul. Se va mai lucra la rigolele de pe marginea drumului, dacă temperaturile vor fi peste 5 grade Celsius.
Sorin Arjoca a mai spus că mai sunt de executat lucrări la podul de la intrarea din Defileul Jiului, din Bumbeşti Jiu. Se va circula pe un singur sens, atunci când în zonă vor fi aduse macarale de mari dimensiuni.

Parcarea de la Lainici, anul viitor

Lucrările din Defileul Jiului sunt executate de un consorţiu de firme în frunte cu o companie spaniolă şi una italiană. Este de precizat că un consorţiu al firmelor Copisa Constructora Pirenaica (Spania) – Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) – Coremi Inter (România) execută lucrările de modernizare a DN 66 pe tronsonul Bumbeşti Jiu – Petroşani. Proiectul este finanţat de Compania Naţională de Infrastructură Rutieră din România şi are o valoare de 158 de milioane de lei. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă de anul trecut, însă nu s-a reuşit acest lucru. Anul acesta va fi încheiată activitatea de turnare completă a covorului asfaltic, pe întreg tronsonul de drum din Defileul Jiului. Mai este de executat o parcare în zona Mănăstirii Lainici în cursul anului viitor. Este vorba de o investiţie cu un buget separat, care va fi executată în interiorul Parcului Naţional Defileul Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS