14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsilier ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită

Consilier ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din Craiova au anunțat, luni, trimiterea în judecată a unui consilier din cadrul ANAF, acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Este vorba de craioveanul Viorel Popescu, la data faptelor consilier la Serviciul de Inspecție Fiscală Regiunea Craiova din cadrul ANAF, după cum susțin procurorii anticorupție.
Potrivit acestora din urmă, inculpatul ar fi determinat mai mulți oameni de afaceri să achiziționeze uleiuri auto de la o societate comercială administrată de soția sa. „În perioada martie 2013 – august 2014, în contextul efectuării unei acțiuni de control, inculpatul Popescu Viorel, în calitate de consilier în cadrul ANAF – Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili – Serviciul de Inspecție Fiscală Regiunea Craiova, a pretins unor oameni de afaceri (martori în cauză) să achiziționeze uleiuri auto (7,2 tone) de la o societate administrată de soția inculpatului, în valoare totală de 155.204 lei. Prin aceste demersuri, au fost obținute foloase necuvenite pentru sine (inculpatul a folosit în interes personal suma de 10.685 de lei) și pentru altul, în sensul că soția sa și-a îndeplinit obiectivele asumate printr-un contract încheiat în sistem de „Full Agency“, firma administrată de aceasta obținând un folos material necuvenit reprezentat de profitul obținut din vânzarea uleiurilor auto“, au explicat procurorii DNA. De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul ar fi primit cu titlu gratuit serviciile de proiectare a unei mansarde la propria locuință, în valoare de 2.000 de lei, prestate de societatea unei rude a unuia dintre oamenii de afaceri. „Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de inculpatul Popescu Viorel pentru a întârzia finalizarea acțiunii de control și pentru a întocmi un raport fiscal favorabil societății verificate. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 10.705,40 lei, depusă de inculpat la o bancă“, după cum au mai precizat anchetatorii. Acest dosar urmează să fie judecat de magistrații de la Tribunalul Mehedinți. Potrivit ultimei declarații de avere întocmită de Popescu, în cursul anului 2016, soția acestuia a obținut un salariu de aproape 50.000 de lei de la SC DYV SRL Craiova, care are drept obiect de activitate comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule. În aceeași declarație de avere, Popescu a menționat și mansarda la care fac referire procurorii anticorupție (mansardare construcție existentă). În 2016, Viorel Popescu ocupa funcția de consilier în cadrul Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, Regiunea Sud – Vest Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS