12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRuris și Fundația Gazeta de Sud - Incubator donat Clinicii de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova

Ruris și Fundația Gazeta de Sud – Incubator donat Clinicii de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova

Clinica de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență din Craiova a primit un incubator vital pentru bebelușii născuți prematur, grație unei investiții făcute de compania Ruris Impex și Fundația Gazeta de Sud. Echipamentul medical, a cărui valoare se ridică la aproximativ 22.500 de euro, este important în special pentru nou-născuții cu probleme grave de sănătate, internați în Secția de Terapie Intensivă și care au suferit intervenții complexe. „Un astfel de pacient necesită îngrijiri speciale. Prematurii foarte mici nu pot fi ajutați fără echipamentele corespunzătoare. Spre deosebire de nou-născuții cu o greutate normală și cu un scor bun la naștere, prematurii mici nu pot fi manipulați, de exemplu. Nu poți să ridici pur și simplu copilul și să îi administrezi medicația. Orice manevră implică riscuri mari pentru ei și, de aceea, un incubator care să ne permită să intervenim fără riscuri este vital. Aparatul ne permite să controlăm în totalitate mediul în care este ținut bebelușul și să îi monitorizăm toate funcțiile vitale. Mai mult, clinica noastră este de nivel trei, adică aici sunt aduși bebelușii cu probleme grave din întreaga regiune. Chiar astăzi am primit un caz de la Petroșani“, a explicat Elena Coletă, șefa Clinicii de Neonatologie.
Incubatorul a fost oferit clinicii în prezența cadrelor medicale și reprezentanților sponsorilor. „Mă bucur foarte mult că am putut să ajutăm. Le promit domnilor doctori că nu ne vom opri la această acțiune. Sunt prima dată într-o astfel de secție și mă simt copleșit de ce văd aici. Oamenii care îngrijesc acești copii sunt adevărați dumnezei, iar pacienții lor, cu toate că sunt atât de mici, au o putere extraordinară. Sunt realmente emoționat“, a declarat Cătălin Stroe, fondatorul firmei Ruris Impex. Medicii de pe clinică au vorbit despre importanța colaborării și despre consolidarea parteneriatului public privat. Ei au explicat că sponsorizările făcute în spitale de companiile private reprezintă o investiție sigură în sănătate și reușesc să suplimenteze lipsuri mari din sistem.
Fundația Gazeta de Sud a făcut în 2014 altă investiție majoră în Clinica de Neonatologie, când a realizat lucrările pentru înlocuirea întregului sistem de rampe de fluide medicale. Lucrarea a avut o valoare de 43.000 de euro și a fost finanțată prin Ford Fund. În 2017, Clinica de Chirurgie orală și maxilo facială a Spitalului Județean a beneficiat de o sponsorizare de 40.000 de euro, din care au fost achiziționate echipamente medicale, aparatură și mobilier nou. Investiția Fundației Gazeta de Sud în această clinică a fost susținută de Ruris Impex și Ford Fund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS