19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHoții-fantomă din comuna Malu Mare

Hoții-fantomă din comuna Malu Mare

În ultimele zece zile, hoții au spart șapte imobile din comuna doljeană Malu Mare, prejudiciul total fiind de peste 25.000 de lei
În ultimele zece zile, hoții au spart șapte imobile din comuna doljeană Malu Mare, prejudiciul total fiind de peste 25.000 de lei

La o săptămână după ce au fost sparte patru case din comuna doljeană Malu Mare, hoții au comis alte trei furturi, de data acesta fiind vizate imobile aflate în construcție. Polițiștii doljeni spun că fac cercetări pentru identificarea autorilor celor șapte furturi, cu un prejudiciu de peste 25.000 de lei.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, în cursul zilei de miercuri, polițiștii din Malu Mare au fost sesizați despre faptul că, în cursul nopții de marți spre miercuri, trei imobile din comună au fost „călcate“ de hoți. Este vorba de trei case nelocuite, aflate în construcție, în care hoții au intrat prin forțarea ușilor din tâmplărie PVC. Proprietarii imobilelor sparte au explicat că li s-au furat materiale de construcție, cum ar fi vopsele lavabile și parchet, dar și diverse scule și unelte, prejudiciul total fiind estimat la suma de 20.000 de lei. Polițiștii doljeni au precizat pentru GdS că „a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea și tragerea la răspundere a autorilor“.
În urmă cu zece zile, în noaptea de 15 spre 16 octombrie, hoții au dat alte patru spargeri în comuna Malu Mare, modul de operare fiind diferit. Spre deosebire de furturile comise săptămâna aceasta, hoții au vizat imobile locuite și au dat spargerile când proprietarii erau acasă.
În legătură cu aceste furturi, polițiștii doljeni au precizat pentru GdS că, în dimineața zilei de 16 octombrie, un bărbat domiciliat în comuna Malu Mare a sunat la 112 și a sesizat faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute au intrat în locuința sa și i-au furat suma de 900 de lei. La fața locului a fost trimis un echipaj de polițiști de la Secția Rurală Coșoveni, iar în timpul cercetărilor, alte trei părți vătămate au sesizat același lucru: persoane necunoscute au intrat în locuințele lor prin forțarea ferestrelor de tip termopan și au furat diverse sume de bani. Prejudiciul total a fost calculat la peste 5.000 de lei. Mai trebuie spus că una din părțile vătămate are un câine rottweiler, care nu a reacționat în nici un fel atunci când hoții au intrat în casă. Și în cazul acestor spargeri, polițiștii fac cercetări pentru prinderea autorilor, care nu au fost identificați însă. Potrivit unor surse judiciare, autorii spargerilor nu au lăsat urme, așa că identificarea lor este destul de dificilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS