19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCAO, intervenții cu încetinitorul

CAO, intervenții cu încetinitorul

Cât timp a stat un bloc din Craiova cu apa „izvorând“ în subsol, de la o conductă spartă? O lună întreagă! De atât timp au avut nevoie echipele de intervenție ale Companiei de Apă Oltenia (CAO) ca să vină să repare avaria! S-a întâmplat la blocul 56B din cartierul craiovean Cornițoiu. La mijlocul lunii septembrie, conducta din canalul exterior situată în fața blocului s-a spart. Apa a inundat grădina blocului și s-a scurs în subsol, fără ca operatorul local să ia vreo măsură. Pe 14.09.2017, Asociația de proprietari nr. 12 „Emil Gârleanu“ a făcut către CAO o adresă în care îi aducea la cunoștință existența „spărturii în coloană“ și a solicitat, totodată, remedierea defecțiunii în cel mai scurt timp. Timpul a trecut, sute de metri cubi de apă au curs în toate părțile și CAO nu s-a grăbit să stopeze risipa. „Apa curge izvor de o lună. Conducta este spartă în afara blocului, dar ne-a inundat nouă subsolul. De la CAO nu vine nimeni și nu știm ce-i de făcut“, a spus marți, 10 octombrie, un proprietar din blocul 56B.
La aproape o lună de la primirea petiției, CAO a venit, într-un final, miercuri, să remedieze avaria din vecinătatea blocului 56 B. „Avaria a fost remediată în cursul zilei de 11 octombrie de către echipele de angajați ale CAO“, a precizat Mihaela Chirițescu, reprezentant CAO.

Cine repară după CAO?

Tot cu întârziere ajunge operatorul de apă și canal și când e vorba să repare unele dintre străzile pe care a intervenit. Într-un astfel de caz, au trecut deja două luni, nu una, și firma angajată de CAO încă nu a ajuns să „readucă strada la starea inițială“. Este vorba de Aleea VIII Teilor din Bariera Vâlcii, unde în urmă cu două luni CAO a lucrat pentru introducerea rețelei de canalizare. Lucrările s-au încheiat, strada este plină de gropi și canale, iar circulația îngreunată de pietrele de râu scoase din pavaj și depozitate pe marginea drumului. Mai mult, la ultima ploaie pământul a luat-o la vale, iar în jurul conductelor și gurilor de canal s-a afundat pentru că nu a fost tasat. „Pe strada noastră, în această vară s-a făcut o extindere a rețelei de canalizare, extindere efectuată din banii locuitorilor. Strada este cu o singură ieșire, într-un capăt ea fiind blocată. Primăria ne-a transmis că jumătate de stradă nu poate fi canalizată din cauza pantei negative. Însă, noi, locuitorii din partea de jos a străzii, am făcut un proiect, am luat acordul unui vecin ca să trecem cu canalizarea prin curtea lui și să ieșim în strada Viilor, unde există canalizare. Toate lucrările și proiectul au fost suportate din banii noștri, iar lucrarea a fost executată de Compania de Apa. Aceasta a finalizat lucrarea acum două luni și avea termen de reparare a străzii după finalizarea lucrării 15 zile. Au trecut două luni și jumătatea de stradă pe care s-au efectuat lucrările arată groaznic, pietrele sunt tot scoase și blochează strada. Plângeri către Compania de Apă s-au făcut și au fost sunați și înștiințați, dar fără nici un rezultat“, ne-a scris la redacție Ionuț Naidin, un localnic de pe Aleea VIII Teilor.
Reprezentanții CAO spun că reparațiile cad în sarcina RAADPFL. „CAO a încheiat contract pentru lucrări cu RAADPFL. Regia trebuie să refacă pavimentul din piatra recuperată și achiziționată. Acest lucru se poate verifica și în SEAP, în data de 10 octombrie. Lucrările au fost atribuite Regiei“, a precizat Mihaela Chirițescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS