14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi morţi într-un accident pe DN 65, la Pădurea Sarului

Doi morţi într-un accident pe DN 65, la Pădurea Sarului

Două persoane și-a pierdut viața, iar alte trei au ajuns la spital în urma unui accident rutier grav produs sâmbăta trecută, pe DN 65 (E 574), în zona Pădurea Sarului. Șoferul, care conducea o mașină cu șapte locuri, toate ocupate, de la Slatina spre Balș, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, lovind un autoturism care circula din sens opus, în care se aflau două persoane. Din prima mașină, o femeie de 49 ani și-a pierdut viața, un bărbat de 60 ani a fost, de asemenea, declarat decedat, un alt bărbat a fost transferat în stare gravă la spitalul din Craiova, iar alte două persoane, un bărbat și o femeie, au ajuns la spitalul din Slatina. Două dintre persoanele care circulau în prima mașină (printre care și șoferul) nu au necesitat îngrijiri medicale, fără răni scăpând și alte două persoane din cea de-a doua mașină. Șoferul vinovat, care în prezent este cercetat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,08% mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pompierii au direcționat la locul accidentului o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru victime multiple, un echipaj SMURD și cinci ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Olt. Bărbatul rănit grav a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgență Craiova cu elicopterul SMURD, celelalte două victime ale accidentului fiind conștiente în momentul în care au fost transportate la Spitalul de Urgență Slatina.

Şapte dintre victime erau colegi de muncă

Șapte dintre cele nouă persoane implicate în accident se aflau în aceeași mașină, erau colegi de muncă şi se întorceau din schimb, fiind lucrători la o turnătorie de la marginea municipiului Slatina. Patru dintre muncitori sunt chiar consăteni, locuind în localitatea Bobicești, din județul Olt.
Este vorba de femeia de 49 de ani decedată, de bărbatul de aceeași vârstă internat în spital, de o femeie tot de 49 ani și de un bărbat care a scăpat nevătămat.
„Veneau de la lucru, de la o topitorie din Valea Mare. Mai mulți cetățeni de la noi din comună lucrează acolo, unii dintre ei muncind în trecut la Întreprinderea de Osii și Boghiuri din Balș, care s-a desființat. Toți cei șapte aflați în mașină erau colegi de lucru, iar patru sunt de la noi, din Bobicești. Mașina era a unuia dintre ei, un băiat din Balș din câte am înțeles, suportau împreună cheltuielile de transport, cum se întâmplă des în astfel de cazuri. Am înțeles că din cauza vitezei s-a întâmplat totul, afară ploua, drumul era ud… Acolo este un segment de drum foarte periculos, se îngustează, s-au întâmplat atâtea accidente“, a declarat viceprimarul comunei Bobicești, Ioan Ionescu.
Pentru că s-a produs pe drumul de la serviciu către casă, accidentul este cercetat și de Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt.
„Este un accident de traseu. Angajatorul ne-a anunțat sâmbătă, telefonic, faptul că două persoane și-au pierdut viața, un angajat este la spital la Craiova, unul la București, unul a rămas internat la Slatina, un altul a ieșit din spital și o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Facem și noi cercetări. Este vorba de o societate din București, care are un punct de lucru la ieșire din Slatina, spre Valea Mare“, a declarat inspectorul-șef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS