11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljREZULTATELE SONDAJULUI SĂPTĂMÂNII: Sunteți PRO sau CONTRA obligativităţii prin lege de a vaccina copiii?

REZULTATELE SONDAJULUI SĂPTĂMÂNII: Sunteți PRO sau CONTRA obligativităţii prin lege de a vaccina copiii?

Legea vaccinării generează valuri de dispute în întreaga țară. Împărțiți în două tabere, românii își susțin cu vehemență opiniile și acuză tabăra adversă de iresponsabilitate, lipsă de civism, proastă informare sau de abuzuri și tentative de manipulare a opiniei publice. Cititorii Gazetei de Sus și-au exprimat și ei părerea cu privire la controversata lege prin care vaccinul ar putea deveni obligatoriu. În timp ce 77% dintre cititori sunt pro vaccinare și susțin obligativitatea prin lege, 23% consideră actul normativ abuziv, neconstituțional sau o falsă rezolvare a problemei. Cititorii GdS au sesizat o serie de probleme și au ridicat întrebări cu privire la asumarea responsabilității în acele cazuri în care copiii nevaccinați se îmbolnăvesc sau transmit bolile în colectivitate.

„În cazul în care copilul nevaccinat îmbolnăvește alți copii și se întâmplă ce e mai rău, cine răspunde pentru asta? Eu cred că este prea mult să se introducă obligativitatea prin lege, însă trebuie discutată și găsită o soluție. În cazul în care se refuză vaccinarea copiilor, trebuie asumată răspunderea de către părinții care refuză“.
Cristian Hau

„O lege pe care o așteptam de mult, în pofida faptului că unii încearcă manipulări urâte și aduc în fața comisiei cazuri nefericite. Dacă, din păcate, mai cade un avion, nu înseamnă că nimeni n-ar trebui să mai zboare“.
Georgiana Oprea

„Când copiii mei erau mici, nu mă întreba nimeni dacă vreau sau nu să-i vaccinez. Mi se comunica data când trebuia să merg cu copilul la circă și nu mi-a trecut niciodată prin cap să refuz“.
Dorina Onicală

„Pro vaccinării, dar contra obligativității“!
Viorel Enea
„O falsă temă de discuție! Se pleacă de la declarația medicală că virusurile sunt vinovate de bolile împotriva cărora se propune vaccinarea obligatorie. Realitatea este că, în pofida credinței populare, rod al manipulării neostenite – până în clipa de față existența și patogenia virusurilor umane nu a fost, încă, dovedită nicăieri în lume“.
Nicolae Nedelcu

„Obligativitatea vaccinării e anticonstituțională“.
Puica Constanţa

„56 de cazuri noi de rujeolă în ultima săptămână! Pe micuții aceia i-a întrebat cineva dacă vor să fie bolnavi? Dacă un părinte nu vaccinează copilul și acesta moare, va răspunde penal pentru moartea copilului? Nu decidem noi pentru dreptul la viață al copiilor noștri. Nu Constituția decide dacă trăiește sau nu copilul. Cum puteți emite asemenea aberații“?
Lucian Tănasie

„Motivul pentru care se spune că a suferit copilul e o tâmpenie. Nu a fost de la e-coli, ci de la ROR. Și o știu de la persoanele implicate direct, adică părinții. Crezi că cineva va recunoaște că noi suntem cobai și că se merge pe premisa de selecție naturală?! Niciodată! Să fie clar, nu sunt împotriva vaccinurilor, dar nu sunt de acord cu vaccinurile care se fac în România și pumnul pe care statul vrea să îl bage în gura părinților care au o părere diferită de cea a minților lor «luminate»“.
Ovy Dinulescu

Tema noului sondaj, în numărul de mâine al Gazetei de Sud

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS