8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace cinci ani de închisoare după ce l-a călcat cu Mercedesul pe „Vialis“

Face cinci ani de închisoare după ce l-a călcat cu Mercedesul pe „Vialis“

Anchetatorii au stabilit că Dinu l-a lovit cu mașina pe „Vialis“, după care l-a tăiat cu o sabie (Foto: Arhiva GdS)
Anchetatorii au stabilit că Dinu l-a lovit cu mașina pe „Vialis“, după care l-a tăiat cu o sabie (Foto: Arhiva GdS)

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât ieri să condamne la cinci ani de închisoare un craiovean acuzat că l-a lovit intenționat cu mașina pe Dantes Parnică, zis Vialis, după care l-a tăiat cu o sabie. În același dosar, Parnică a primit o pedeapsă de 11 luni de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Cercetările în acest dosar au fost începute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în august 2016, după ce Dantes Parnică, poreclit Vialis, de 30 de ani, a fost lovit cu mașina și tăiat cu o sabie. Scandalul a avut loc în dimineața zilei de 22 august 2016, în jurul orei 4.00, în cartierul craiovean 1 Mai.
Anchetatorii au reținut că totul a început după ce fratele mai mic al lui Parnică s-a despărțit de fiica lui Alin Gheorghe Dinu, de 38 de ani. Acesta din urmă a cerut unuia dintre liderii romilor din Craiova să organizeze o mediere la care să fie chemat un membru al familiei Parnică, ceea ce s-a și întâmplat. „În timpul discuţiilor purtate, inculpatul (Alin Gheorghe Dinu – n.r.) şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la faptul că Parnică Ionuţ nu s-a căsătorit cu fiica sa, astfel că el a rămas cu ruşinea în rândul comunităţii romilor“, au reținut procurorii doljeni. La finalul medierii, Dinu a lăsat să se înțeleagă că a căzut la învoială cu familia Parnică. Ulterior, în noaptea de 21 spre 22 august, fiica lui Dinu și-a anunțat mama că a plecat de acasă din cauza membrilor familiei Parnică.
Auzind ce s-a întâmplat, Alin Gheorghe Dinu, care era însoțit de ginerele său, a plecat de acasă cu un autoturism Mercedes ML, ca să își caute fiica. În jurul orei 3.30, a ajuns cu mașina în apropierea târgului de săptămână din Craiova, unde Dantes Parnică deține un apartament, iar când acesta din urmă a ajuns acasă a început scandalul.
Lovit în plin cu mașina și lovit în cap cu o sabie

Procurorii doljeni au mai reținut că, în timp ce traversa strada, Dantes Parnică a fost lovit intenționat cu Mercedesul de Dinu. „Inculpatul (Alin Gheorghe Dinu – n.r.) a pus în mişcare autoturismul şi l-a lovit cu partea frontală pe Panică Dantes, care s-a prins cu mâinile de capotă. Inculpatul a continuat deplasarea pe o distanţă de câţiva metri cu persoana vătămată agăţată cu mâinile de capotă, până a lovit cu partea stânga faţă un autoturism marca Daewoo Matiz, Parnică Dantes fiind prins între cele două autoturisme. Inculpatul a coborât de la volanul autoturismului şi l-a lovit cu un obiect tăietor-înţepător pe Parnică Dantes în zona capului şi coapsa stângă. În acest context, persoana vătămată a tras un foc de armă cu un pistol pe care-l avea asupra sa, proiectilul din cauciuc lovind capota autoturismului inculpatului“, au precizat procurorii doljeni în rechizitoriul întocmit. Ulterior, Dinu și ginerele său au fugit, abandonând autoturismul Mercedes cu motorul pornit. Dantes Parnică a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat până pe 9 noiembrie. Medicii legiști au stabilit că acesta a suferit diverse leziuni, având nevoie de 120-140 de zile de îngrijiri medicale.
Alin Gheorghe Dinu nu a fost găsit de oamenii legii, iar pe 14 septembrie, Tribunalul Dolj a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă. Craioveanul fost prins pe 2 noiembrie în Italia, după care a fost încarcerat în arestul IPJ Dolj. Mai trebuie spus că, în urma anchetei, s-a mai stabilit că Parnică avea suspendat dreptul de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii, motiv pentru care acesta a fost acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cei doi inculpați, condamnați la Tribunalul Dolj

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 20 ianuarie, anul acesta. Cei doi inculpați și-au recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepselor, iar Alin Gheorghe Dinu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. În schimb, Parnică a primit o pedeapsă de 11 luni de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În plus, acesta din urmă a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova. Instanța a confiscat pistolul deținut fără drept de Parincă și a mai dispus ca Alin Gheorghe Dinu să achite Spitalului de Urgenţă Craiova suma de 32.974 de lei (costul spitalizării inculpatului Parnică), dar și lui Parnică suma de 70.000 de lei drept despăgubiri civile. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS