6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTencuiala blocului „Lumea copiilor“ s-a prăbușit pe o mașină

Tencuiala blocului „Lumea copiilor“ s-a prăbușit pe o mașină

O bucată de tencuială de pe fațada blocului 156 „Lumea Copiilor“ s-a prăbușit miercuri seară pe plafonul și parbrizul unui autoturism parcat în apropiere. Blocul este unul dintre imobilele din Centrul Istoric al Craiovei a căror fațadă a fost refăcută și vopsită în anul 2014 prin sponsorizări, lucrările aducându-i și un dosar la DNA primarului de atunci al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Tot aici a mai avut loc un incident în iarna anului 2014, când un bărbat, de 81 de ani, a fost lovit în cap de mai multe bucăţi de gheaţă căzute de pe acoperiş chiar la intrarea în gangul care leagă strada Theodor Aman de curtea interioară a imobilului.
De această dată, bucățile de tencuială și polistiren s-au desprins de pe fațadă, de la etajul al IV-lea, și au căzut pe autoturismul parcat chiar în dreptul pasajului de trecere dinspre clădirea primăriei. Cei drept, autoturismul aparținând unei societăți care are sediul la parterul aceluiași bloc era parcat neregulamentar și, drept urmare, s-a ales cu distrugeri. Trebuie luat în calcul că în locul mașinii ar fi putut fi o persoană, așa cu s-a întâmplat în anul 2014. „Nu știm cum s-a întâmplat, a căzut aseară (miercuri – n.r.) tencuiala pe o mașină. Acolo sus, lângă burlan, sunt niște infiltrații. Am înțeles că și cel de la etajul IV a pus un parapet și din cauza aceasta ar fi căzut tencuiala. Acum rămâne de văzut“, este de părere o proprietară din blocul 156 Lumea Copiilor.
Cert este faptul că joi reprezentanții asociației de proprietari au fost chemați la Poliția Locală, dar și la Disciplina în Construcții, urmând să se facă o expertiză pentru a se constata din ce motiv s-au desprins bucăți din fațada blocului. „Administratorul asociației a fost chemat la poliție, după care, în cursul după-amiezei, trebuie să ajungă la Disciplina în Construcții. Nu ne putem pronunța noi din ce motiv au căzut acele părți din fațadă. De asemenea, nu putem spune că vina o poartă proprietarul de la etajul IV sau altcineva. Rămâne să se pronunțe specialiștii în construcții“, a precizat Ion Pătrulescu, juristul care reprezintă asociația în cauză.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS